Zihinlerdeki Engelleri Kaldırmak İçin Çalışmalıyız

Türkiye Beyazay Derneği Karadeniz ve Doğu Anadolu bölge başkanları toplantısı Amasya’da yapıldı. Üniversitemiz İpekköy Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı ve 22 ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Beyazay Derneği Genel Koordinasyon Kurulu Başkan Vekili ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Metin Orbay, Bölge Başkanı Suna Arslan Köten, Genel Koordinasyon Üyesi Necla Sümer, Beyazay Derneği Amasya Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ünal Kurt ile şube başkanları katıldı.

engeller 1

Türkiye Beyazay Derneğinin bu yıl 30. faaliyet yılını kutladığını vurgulayan Lokman Ayva, “Temelleri 1988 yılında İstanbul’da atılan Beyazay Derneği, 2007 yılında, kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuşmuştur. Türkiye Beyazay Derneği tam 30 yıldır; görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı engelli olan tüm bireylerin sorunlarına çözüm bulmaya çalışmaktadır.Türkiye genelinde faaliyet gösteren şubelerimizin yanında, yurtdışında da açılan şubelerimiz ile Beyazay Derneği, ülke sınırları dışında da yardım bekleyen engellilerin yaşam kaynağı olmaktadır. Dünya çapında faaliyet gösteren bir organizasyon olma yolunda ilerleyen Beyazay, ürettiği ve hayata geçirdiği projelerle engellilerin umut kaynağı olmak, eğitim ve yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışıyor. Bizlere ev sahipliği yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Orbay’a ve Amasya Şubesi Başkanı Doç.Dr. Ünal Kurt’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

engeller 2

Türkiye Beyazay Derneği Karadeniz ve Doğu Anadolu bölge toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Metin Orbay, “Üniversite olarak başta öğrencilerimiz, çalışanlarımız olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve engelli vatandaşlarımızdan gelen tüm talepleri büyük bir titizlikle değerlendiriyoruz. Engelli bireylere yönelik kurumsal hizmetlerimizi daha da geliştirilmek için çalışıyoruz. Ancak önemli olanın zihinlerdeki engelleri kaldırmak olduğununda farkındayız. Türkiye Beyazay Derneği Amasya bölge toplantısının engelliler sahasındaki entelektüel birikimine katkı sağlamasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

engeller 3

Beyazay Derneği Amasya Şubesi Başkanı Doç.Dr. Ünal Kurt ise, engelli bireylerin sosyal yaşam alanlarında daha kolay ve eşit olarak yararlanmalarına katkı sağlamak amacıyla Beyazay Derneği Amasya Şubesinde görev aldıklarını söyledi. Kurt, engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını artırmak ve özellikle karar vericiler başta olmak üzere engellere ve engelli bireylerin sorunlarına karşı toplumda farkındalık yaratılması için çalışacaklarını ifade etti.

Kurt ayrıca Rektörümüz Prof.Dr. Metin Orbay ile Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç’a katkılarından ötürü teşekkür etti. Bölge toplantısı öğle yemeğinin ardından düzenlenen Amasya gezisi ile sona erdi.