YÖK Başkanımızdan Birincilerimize Mektup Var

Fakültelerimize birincilikle yerleşen öğrencilerimiz; Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, yönetim kurulu üyeleri ve fakülte dekanlarıyla bir araya geldiler. Birincilere Rektörümüz ve fakülte dekanları tarafından, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın mesajının olduğu bir tebrik mektubu ve üniversitemizi temsilen çeşitli hediyeler verildi.

fakülte

Eğitim Fakültesine Mesut Bahadır Kaplan, Mimarlık Fakültesine Eyüp Sabri Benzer, Teknoloji Fakültesine Uğur Tekin, İlahiyat Fakültesine Vidan Küçükcin ve Tıp Fakültesine Ferhan Gülcan birincilikle yerleşti.

Tıp Fakültemiz İlk Öğrencilerini Aldı

Bu yıl ilk öğrencilerini alarak eğitim öğretime başlayan Tıp Fakültemize birincilikle yerleşen Ferhan Gülcan da  törene katıldı. Gülcan, ‘’Geçtiğimiz aylarda yine Rektörümüzün katıldığı bir törenle beyaz önlüklerimizi giymiştik, bugün de burada olmaktan dolayı çok mutluyum. YÖK Başkanımıza ve Rektörümüz nezdinde tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Başarının ödüllendirilmesi bizleri daha motive edecektir. Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk öğrencisi olmaktan dolayı gurur duyuyorum.’’ dedi.

fakülte1

Fen Lisesine de birincilikle yerleştiğini belirten Gülcan, yeni hedefinin ise Tıp Fakültesini birincilikle bitirmek olduğunu söyledi. Başarısının sırrını ise azim, kararlı ve planlı olmak olarak özetledi.

Yüzde 90'ı Daha Yukarı Çekmek İstiyoruz

Öğrencilerimizi tebrik eden Orbay; ''Üniversitemiz tercih edilebilirlik noktasında çıtayı her geçen yıl daha yukarı taşıyor. Bu noktada katkılarından dolayı akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. İl dışından gelen öğrenci istatistiğimiz her geçen yıl artarak devam ediyor; bu yıl üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimizin yüzde 90’a yakını Amasya dışından geldi; bu oranı daha yukarı çekmek için kararlılık içerisinde çalışıyoruz. Bazı birimlerimiz yeni kurulmuş olmasına rağmen taban puanlarının pek çok üniversitenin taban puanından daha yüksek olması Amasya'nın bir üniversite şehri olduğunun da göstergesidir. Fakültelerimize birincilikle giren öğrencilerimizi; öğrenci konseyi üyelerimizle, yönetim kurulumuzla bir araya getirdik. Öğrencilerimize YÖK Başkanımız adına birer teşekkür mektubu verdik. Ben de üniversitemiz adına kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.'' dedi.

fakülte3

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın mektubu;

''2017-2018 üniversiteye giriş sınavlarında aldığınız puanla, fakültenizi birinci olarak kazandınız ve kayıt yaptırdınız. Bu sonuç sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir. Bu mektubu bu ortak sevincin bir ifadesi olarak yazıyorum.

Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz. Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra, evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz.

Bu süreçte 21.yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversitesi eğitimi, size mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır.

Sevgili Öğrencimiz,

Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye'nin geleceği, sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye'nin kalkınma odağısınız. Ülkemiz ve milletimiz için vatansever duygularla çok çalışmalısınız. 2023 hedeflerimize sizlerle ulaşacağız.

İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım.''

Teşekkür Plaketi;

Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevini bir yıldır başarıyla sürdüren Ferdi Karakuş’a da Rektörümüz tarafından katkılarından dolayı teşekkür edilerek çeşitli hediyeler takdim edildi. Karakuş bu görevi Adem Tekercioğlu’na devretti.

fakülte2