Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Yoğun İlgi

Üniversitemiz Sağlıklı Yaşam Merkezi içinde yer alan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yaz kurslarıyla hizmete devam ediyor.  Kadın, erkek ve çocuklara yönelik açılan kurslara ilgi ise oldukça yoğun.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Yoğun İlgi 02

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir; Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından yapılarak Eğitim Fakültesi Dekanlığına devredilen Sağlıklı Yaşam Merkezi ile ilgili bilgi verdi. Kandemir, uluslararası yüzme müsabakaların da yapılabileceği standartlara sahip yüzme havuzunun altı şerit, 25 metre uzunluk, 12.5 metre genişlik ve iki metre derinlikten oluştuğunu kaydetti.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Yoğun İlgi 05

Havuzda engelli bireyler için ayrılan bir alanın yer aldığı 250 kişilik tribün ve eğitim havuzu da bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kandemir; Merkezin jimnastik, fitness, tekvando, judo, güreş gibi minder sporlarına yönelik ayrı ayrı alanları bünyesinde bulunduran bütüncül bir yapıya sahip olma özelliği de taşıdığını sözlerine ekledi.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Yoğun İlgi 03

Çok kalabalık bir havuz yapısı tercih etmediklerini ifade eden Kandemir; hijyenin ön planda olduğu, ‘sağlıklı bir hizmet’ vermek istediklerini söyledi.

Sağlıklı Yaşam Merkezi içerisinde yer alan fitness salonunun da sosyal donatılarının tamamlanarak hizmete açıldığını belirten Dekan Kandemir; fitness salonuna da ilginin yoğun olduğunu kaydetti.

Kandemir; ‘’Havuzda serbest yüzme, kurs programları ile personelimiz, öğrencilerimiz ve Amasyalı vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Kursları kadrolu, alanında uzman personelimiz veriyor. Merkez içerisinde engelli bireylerimiz de unutulmadı. Tesis içinde engelli bireyler için duş kabinleri, engelleri girişleri gibi kullanım alanları yer alıyor. Ayrıca havuzda iş sağlığı güvenliği kurallarına uygun olarak iş sağlığı alanında uzman kişilerle ortaklaşa çalışmalar sürdürülüyor.’’ dedi.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Yoğun İlgi 04

Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda altı yaş çocuklara yönelik açılan kursa çocuğunu getiren Gönlüm Koç; kendisi için hijyenin çok önemli olduğunu, üniversitemiz havuzunun bu özellikleri taşıdığı için buraya katıldıklarını kaydetti.

Bir başka öğrenci velisi de Amasya’da böyle bir hizmet verilmesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek ‘’Temizlik çok şahane, kapıdaki görevlilerden hocalara kadar ilgi alaka da çok güzel, hocalarımızdan çok memnunuz. Allah razı olsun. Çocuğumuz burada hem yüzmeyi öğrenecek hem de yeni bir arkadaş ortamı edinecek.’’ dedi.

Kardeşini kursa getiren Burcu Demiryol ise hayatın her türlü şartına karşılık kardeşinin yüzmeyi öğrenmesi gerektiğini ifade etti. Demiryol; ‘’Hocalar yüzmenin tekniğini altı yaş çocuklarının anlayabileceği ve yapabileceği şekilde anlatıyor ve uyguluyorlar. Kursun eve yansıması da çok güzel oldu. Kardeşim enerjisini evde koltuklar üzerinde zıplayarak atmak yerine yüzerek atıyor. Yaz tatili de verimli geçiyor. Sadece üniversite öğrencilerini eğitmekle kalmayıp çocuklara da eğitim verdikleri için Amasya Üniversitesi yönetimine çok teşekkür ederim.’’ sözleriyle duygularını ifade etti.

Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna Yoğun İlgi 01

Amasya Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Merkezi sayfası için tıklayın