Yabancı Diller Yüksekokulu İlk Öğrencilerini Alıyor

YÖK’ün (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı) üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde Mütercim-Tercümanlık İngilizce Bölümünün açılmasına ilişkin kararının ardından yüksekokulumuz akademik yapılanmasını hızlandırmış; bu ağlamda gerekli öğretim üyesi sayısına ulaşılmıştı. Bu gelişmelerin ardından YÖK  Mütercim-Tercümanlık İngilizce Bölümüne 2018 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile 40 lisans öğrencisi alımına onay verdi.

Yabancı Diller Yüksekokulu ilk Öğrencilerini Alıyor 02

Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Keziban Orbay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

‘’Gerek bireysel gerekse kitlesel göç hareketleri çeviri hizmetlerinin önemini ortaya koymaktadır. Teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda yaşamaktayız. Her geçen gün çeviri ile ilgili teknolojik aletlerin sayısı ve kalitesi arttırılmaya çalışılmaktadır. Fakat şu bir gerçektir ki, teknolojik aletlerle sadece bire bir çeviri yapılabilmektedir. Oysa çeviri; yaşamsal bir olgudur. Sosyal, kültürel ve psikolojik bir birikim içerisinde bütünsel olarak gerçekleşir. Bu ise ancak bir çevirmen tarafından yapılabilir. Bu bağlamda Yüksekokulumuzun vizyonu: Çeviri hizmetlerinde ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlı bireyleri yetiştirmektir. Misyonu ise: Öğrendiği dillerinin kültürüne ve kurumlarına hakim; dil bilinci gelişmiş; okuma-yazma, anlama-ifade etme ve çevirme konularında teknik bilgi sahibi; ardıl ve eşzamanlı çeviride donanımlı; fen ve sosyal bilimler alanlarında terminolojiyi bilen, ahlaki değerlerden taviz vermeyen; bulunduğu ortama uyum sağlayabilen, iletişimi güçlü mütercim-tercümanlar yetiştirmektir.

Yabancı Diller Yüksekokulu ilk Öğrencilerini Alıyor 01

İlk olarak İngilizce dili üzerinden mütercim-tercümanlık bölümüne öğrenci alacak olan yüksekokulumuzun bundan sonraki hedefi; ülkemizin içinde bulunduğu bölgenin ve dünyadaki gelişmeleri göz önünde bulundurarak, Arapça, Rusça, Çince gibi dillerde mütercim-tercümanlık bölümlerini açmaktır.’’