VI. Geleneksel BÖTE Proje Yarışması

Bilişim ve Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen IV. Geleneksel BÖTE Proje Yarışması bu yıl da gerçekleştirildi. Yarışma kapsamında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümü son sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Hakan Özcan’ın rehberliğinde hazırladıkları projeleri aralarında jüri üyelerinin de olduğu izleyicilere onar dakikalık sunumlarla tanıttılar.  Rektörümüz. Prof. Dr. Metin Orbay, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Telhat Özdoğan, Prof Dr. Kemal Polat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kandemir ve Genel Sekreterimiz Hasan Özyurt’un da ziyaret ettiği sergiye ilgi ise yoğundu. Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen yarışmaya toplam on beş proje katıldı.

böte 1

BÖTE Bölüm Başkanı Prof. Dr. Telhat Özdoğan, geleceğin bilişim öğretmeni adaylarının hazırladıkları projelerin eğitimde bilişim alanının ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti. Projelerin güncel teknoloji ve yaklaşımlarla güncel eğitsel problemlere yönelik çözümler içerdiğini belirten Prof. Dr. Özdoğan, proje sahibi öğrencilerin her birini gösterdikleri performanstan dolayı kutladı.

böte 2

Bilişim ve Teknoloji Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Recep Çakır, yarışmaya katılan öğrencileri ve emeği geçen öğretim elemanlarını tebrik ederek, yapılan projelerin birbirinden değerli olduğunu, yeni teknoloji ve yaklaşımların bütünleştirilmesiyle özgün ve yenilikçi fikirler içerdiğini belirtti. Çakır; bilişim sektörünün her geçen gün hızla değiştiğini ve öğretmenlerin bu değişime ayak uydurmalarının eğitim-öğretim kalitesini de artıracağını kaydetti.

böte 3

BÖTE öğretim elemanlarından oluşan jüri üyeleri; yeni teknoloji ve yaklaşımlarla hazırlanan donanım ve yazılım projelerini belirli kriterler doğrultusunda değerlendirdiler. Değerlendirme sonucu ilk üçe giren projeler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Dereceye Giren Projeler

Sıra