V. Geleneksel BÖTE Proje Yarışması Yapıldı

Bilişim ve Teknoloji Kulübü tarafından düzenlenen V. Geleneksel BÖTE Proje Yarışması Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Yarışma kapsamında Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümü son sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Hakan Özcan’ın rehberliğinde hazırladıkları projeleri aralarında jüri üyelerinin de olduğu izleyicilere onar dakikalık sunumlarla tanıttılar.

Bu yılki yarışmada Prof. Dr. Telhat Özdoğan, Prof. Dr. Feda Öner, Doç. Dr. Recep Çakır, Yrd. Doç. Dr. Fatih Saltan, Yrd. Doç. Dr. Feray Uğur Erdoğmuş ve Öğr. Gör. Serkan Tan’dan oluşan jüri üyelerimizin yanı sıra devlet kurumları ve özel sektörde bilişim uzmanı olarak çalışan  BÖTE mezunlarımız Seher Solmaz, Tuğba Aslan, Murat Kurtboğan ve Akın Uğurlu da jüri olarak yer aldı. Jüri üyeleri; yeni teknoloji ve yaklaşımlarla hazırlanan donanım ve yazılım projelerini belirli kriterler doğrultusunda değerlendirdiler. Değerlendirme sonucu ilk üçe giren projeler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Bilişim ve Teknoloji Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Recep Çakır, yarışmaya katılan öğrencileri ve emeği geçen öğretim elemanlarını tebrik ederek, yapılan projelerin birbirinden değerli olduğunu, yeni teknoloji ve yaklaşımların bütünleştirilmesiyle özgün ve yenilikçi fikirler içerdiğini belirtti. Projelerin güncel teknoloji ve yaklaşımlarla yine güncel eğitsel problemlere yönelik çözümler içerdiğini ifade eden Doç. Dr. Çakır, proje sahibi öğrencilerin her birini gösterdikleri performanstan dolayı kutlayarak gelenekselleşen BÖTE proje yarışmasının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Dereceye Giren Projeler

Sıra