Uluslararası Hesaplamalı Bilimler Kongresi Kitabı Basıldı

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlen International Computational Science Congress (CSC2018)’in kitabı yayınlandı. 26-28 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen kongreye Japonya, İngiltere, ABD, Cezayir, Parkistan, Libya, Ürdün ve ülkemizin değişik üniversitelerinden çok sayıda bilim insanı katılmıştı.

Uluslararası Bilişim Bilimi Kongresi Kitapçığı Basıldı  01

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Telhat Özdoğan yaptığı değerlendirmede; ‘’CSC 2018, araştırmacılara, en son araştırma bulgularını paylaşmaları ve gelişen teknolojileri ve hesaplamalı bilimdeki yönleri tarif etmeleri için ideal bir akademik platform sundu. Konferans dünyanın önde gelen akademik bilim insanlarını, araştırmacılarını ve alimlerini bir araya getirdi. Kongrede; bilişim biliminin alt temaları olan matematiksel fizik, uygulamalı matematik, hesaplamalı fizik, fiziksel kimya, hesaplamalı kimya, teorik kimya, moleküler spektroskopi, moleküler modelleme gibi konuların ele alındı.’’ dedi.

Uluslararası Bilişim Bilimi Kongresi Kitapçığı Basıldı  02

Özdoğan; ‘’Bilimsel toplantı kapsamında katılımcı ülkelerden bilim insanları, canlı sunumlarının yanı sıra online sunumlarla da kongreye katkı sağladılar. Kongre alanda eğitim gören gençleri ve bilim insanlarını aynı platformda buluşturması açısından da önemli bir etkinlik oldu. Kongrenin, hesaplamalı bilimler alanında eğitim gören öğrencileri ve doktora sonrası bu alanda çalışma yapan bilim insanlarını teşvik etmek gibi de bir amacı vardı. Öncelikle International Computational Science Congress (CSC2018)’e destek sağlayan tüm kurum, kuruluşlara ve arkadaşlarımıza muazzam destekleri için teşekkür ediyor; programı hazırlayan konferans düzenleme komitesine de minnettarlığımı bildiriyorum. Üç gün süren kongre sonrası kapanış toplantısında seçilmiş bildirilerin bilimsel dergilerde ve Proceeding olarak basılacağını bildirmiştik. Kitabımız basıldı ve bilim insanlarının hizmetine sunuldu. İçtenlikle yaptığımız sunumlardan ve network platformundan memnun kalacağınızı umuyorum.’’ cümlelerini kaydetti.

International Computational Science Congress (CSC2018)’in kitapçığı için tıklayın