Uluslararası Ebelik Öğrencileri Kongresi ICM Resmi Sayfasında Yayınlandı

5 Mayıs Dünya Ebeler Gününü de içine alan bir tarihte Sağlık Bilimleri Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen 5. Uluslararası ve 9. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi, Uluslararası Ebeler Konfederasyonu (ICM) resmi internet sayfasında haber yapılmaya değer bulundu.

Uluslararası Ebelik Öğrencileri Kongresi ICM Resmi Sayfasında Yayınlandı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ebelik Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mesuda Uluşen ‘’Kongremiz; uluslararası ebelik öğrencilerini, klinisyenlerini ve akademisyenlerini bir araya getiren önemli bir etkinlik olarak sayfada yer aldı.’’ dedi.

ICM’nin, tüm dünyada ebelerin mesleki örgütlenmelerini temsil eden ve destekleyen, akredite bir sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Uluşen; ‘’Anne ve yenidoğanın bakımında ortak hedeflere ulaşmak için ebelik mesleğini ve tüm dünya ebelerini temsil etmek amacıyla görev yapan ICM, dünya genelinde üye dernekler yoluyla toplam 500 bin ebeyi temsil etmektedir. Şu anda tüm dünyada, 113 ülkeyi temsil eden 132 ebelik derneği bulunmaktadır. Bunlar, bulundukları kıtalara göre bir araya gelerek önce federasyonlar şeklinde yapılanmış ve bu federasyonlar da ICM çatısı altında toplanmıştır. Ülkeler bulundukları ICM bölge federasyonuna bağlıdır ve tüm bölge federasyonları da ICM genel merkezine bağlıdır. Ülkemizi temsilen Türk Ebeler Derneği, Güney Avrupa Bölge Federasyonuna bağlıdır.ICM’in altı bölge temsilciliği bulunmaktadır ve bunlar Afrika (Anglophone ve Francophone), Amerika Kıtası (Kuzey Amerika ve Karayipler ve Latin Amerika), Batı Pasifik, Doğu Akdeniz, Güneydoğu AsyaAvrupa (Kuzey, Orta ve Güney)’dır.’’ ifadelerini kullandı.

ICM’i temsilen, Orta Avrupa Bölge Temsilcisi Dr. SerenaDebonnet ve Türk Ebeler Derneğinin de bağlı bulunduğu Güney Avrupa Bölgesini temsilen Dr. RitaBorgXuereb’ın da kongreye katıldığını kaydeden Dr. Uluşen; ‘’Dr. Xuereb ve Dr. Debonnetyaptıkları sunumlarla kongremize değerli bilimsel katkılarda bulunmuşlardır. Amasya ilimize, Uluslararası Ebelik Öğrencileri Kongremize ve düzenlenen sosyal etkinliklere ilişkin olumlu gözlem ve düşüncelerini ICM’de yer alan haber ile dünya ebelerine duyurmuşlardır.’’ cümlelerini kaydetti.

Uluslararası Ebelik Konfederasyonu-ICM resmi sayfasında yayınlanan 5. Uluslararası ve 9. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi haberi için TIKLAYIN

Üniversitemiz web sitesinde yer alan ‘5. Uluslararası ve 9. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi Düzenlendi’ haberi için TIKLAYIN