Türk Bayrağının Dalgalandığı Her Yerde Tereddütsüz Çalışın

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni yoğun katılımla üniversitemiz spor salonunda gerçekleştirildi. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Şahin, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Arif Ayar, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

sş 01

İyi ki Amasya Üniversitesini Kazanmışım

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Akın Alkayış duygularını şu sözlerle ifade etti:

‘’Mezun olup hayata atılırken yapmamız gereken, çağın gereklerine uygun olarak üniversitemizi, ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmektir. Her alanda standartların değiştiği bilgi çağını yaşayan dünyamızda ülkesel ve mesleki rekabet üstünlüklerimizi öne çıkararak, ülkemizi bilimsel, sosyal ve ticari yeniliklerin öncüsü haline getirmemiz gerekmektedir. İnanıyorum ki bizler erdemleriyle, yetenekleriyle, başarılarıyla bir bütün olarak anılacak bir kuşağın en genç temsilcileriyiz.

sş 02

Tüm bu zorlu eğitim sürecinde bizlere yol gösteren çok değerli hocalarımıza şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime, öğrettikleri her konu için kendilerine minnettarız. Üzerimizdeki hiçbir emeği boşa çıkarmadan topluma ve insanlığa faydalı kişiler olabilmemizi diliyorum.

Ve tabi ki her zaman yanımızda olan ve desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli ailelerimize özverili emekleri için teşekkür ederiz. Bugün burada özgür bireyler olarak kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemizdeki en büyük katkı onlarındır. Mezun arkadaşlarıma başarılı bir meslek hayatı diliyorum. Tüm mutluluklar, güzellikler sizinle olsun. İyi ki Amasya Üniversitesini kazanmışım iyi ki Amasya ya gelmişim.’’

sş 03

Türk Bayrağının Dalgalandığı Her Yerde Tereddütsüz Çalışın

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arif Ayar yaptığı konuşmada ailelere, öğrencilere, mesai arkadaşlarına ve üniversitemiz yönetimine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Atatürk’ün bir sözüyle konuşmasına devam eden Ayar; ‘’Atatürk, ‘Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getiren milletler evvela haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve en son da istikballerini kaybetmeye mahkumlardır.’ der. Sizler yalnız kendiniz ya da aileniz için değil bu vatan bu millet için de çalışmak zorundasınız. Sizler bu sözü kendinize rehber edindikçe emin olun başarı kendiliğinden gelecektir.’’ dedi.

Gençlerin vatan toprağının dört bir tarafında görev yapacaklarını söyleyen Ayar; onlardan Türk bayrağının dalgalandığı her yerde vazifenizi tereddütsüz yapmalarını istedi.

Yüksekokul Müdürü Ayar; ‘’Sevgili mezun öğrenci arkadaşlarım işimiz zor; çünkü sizler artık birer sağlıkçısınız. Görevinizi yaparken daima mücadele içinde olacaksınız. Çok işiniz az zamanınız olacak. Hakarete uğrayacak, sinirlendirileceksiniz ama karşılık vermeyeceksiniz. Çok büyük sorumluluklarınız olup çok az yetkiniz olacak. İnsanların hayatına küçük hamlelerle gireceksiniz ya çok dua alacaksınız ya da lanetleneceksiniz. Çok ağlayacak, çok sevinecek ve hep çok şaşıracaksınız. Ama en önemlisi insan olmanın gerektirdiği merhametli olmayı öğreneceksiniz. Mevlana’nın dediği gibi sizler de cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi, şefkat ve merhamette güneş gibi, hiddet ve asabiyette ölü gibi, hoşgörülükte deniz gibi olun.  Ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun.’’ sözleriyle gençlere seslendi.

sş 04

Yolunuz Bahtınız Açık Olsun

Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay yaptığı konuşmada gençlere seslenerek; ''Değerli genç arkadaşlarım, hayatın içinde pek çok zorluklarla karşılaşacaksınız; ama hocalarınız ve aileleriniz her zaman sizinle beraber olacak. Hangi zorluk olursa olsun meslek etiğinden ödün vermeden çalışacaksınız. Hangi zorlukla karşılaşırsanız karşılaşın bu milletin ve bu devletin yanında olacaksınız. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.'' cümlelerini kaydetti.

sş 05

Mezuniyet tören programı okul derecesi yapanlara ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Okul dereceleri Çocuk Gelişimi programından çıktı. Birinci Ayşe Orçin Çelebi, ikinci Gülçin Metin, üçüncü ise Meltem Mestan oldu.

sş 06

Törenler bölümler bazında dereceye girenlere başarı belgeleri ve çeşitli ödüllerin verilmesi, kep töreni ve yemek ikramının ardından son buldu.

sş 07

Fen Edebiyat Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Teknoloji Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Tasarım Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Coşkusu

Gümüşhacıköy Hasan Duman MYO’da Mezuniyet Coşkusu