Taşova YEG ile Potansiyelini Harekete Geçiriyor

Taşova Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği Başkanı Kadir Aydoğan Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Taşova Yerel Eylem Grubu Derneğince hayata geçirilen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve geçtiğimiz günlerde kapanış toplantısı gerçekleştirilen "Taşova YEG ile Potansiyelini Harekete Geçiriyor" projesine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Taşova YEG ile Potansiyelini Harekete Geçiriyor 02

Taşova’nın gelişmesi, büyümesi, kalkınması için çalıştıklarını ifade eden Taşova Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği Başkanı Kadir Aydoğan, "Taşova YEG ile Potansiyelini Harekete Geçiriyor" projesinin kapanış toplantısını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Projemizin hedef kitlesini kadınlar, gençler ve engelli bireylerden oluşuyordu.  Proje süresince; kırsal turizm, yakma sanatı, iyi tarım uygulamaları, sebze ve meyve işlemeciliği, girişimcilik, genel işletmecilik, iş ve ticaret hukuku, pazarlama ve halkla ilişkiler gibi farklı konularda eğitimler verdik. Eğitimlerimize yüzün üzerinde kursiyer katıldı. Projenin hemşerilerimize yeni ufuklar açması açısından son derece faydalı olduğuna inanıyoruz. Taşova’da, yeni iş imkanlarının yaratılmasını, ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve kırsal alanlarda yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Proje süresince bizlere her tür desteği veren tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte Üniversite Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’a ve çalışma arkadaşlarına ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.

Taşova YEG ile Potansiyelini Harekete Geçiriyor 01

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Üniversitelerin eğitim öğretim misyonlarının yanında toplumsal sorumlulukları da vardır. Biz de bu sorumluluk bilinciyle ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi geliştirecek projeler üretiyor, ya da bu projelere destek veriyoruz. Taşova ilçemizde gerçekleştirilen projenin de ilçemize katkı sağladığına inanıyorum.  Amasya’nın genelinde olduğu gibi Taşovalıların yeni iş imkanlarının kavuşmaları ve Taşova’nın ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesini destekliyoruz. Taşova Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği Başkanı Kadir Aydoğan ve yönetim kurulu başta olmak üzere ülkemizin kalkınmasına hizmet edenlere teşekkür ediyoruz.’’ cümlelerini kaydetti.