TÜBİTAK Bilim ve Toplum Destek Programları

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilerek toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını amaçlayan Bilim ve Toplum Programları Çağrı Metinleri güncellendi. Bu kapsamda Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu tarafından ‘4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, 4007-Bilim Şenlikleri’ destekleme programları hakkında tanıtıcı bir toplantı düzenlendi.

4004, 4005 ve 4007 programları için proje başvurularının 3 Eylül – 18 Ekim 2018 tarihleri arasında elektronik imza ile alınacağını kaydeden Karamustafaoğlu, çağrı alanlarının ise doğa bilimleri, tıbbi bilimler, tarımsal birimler, mühendislik ve teknoloji alanları, sosyal ve beşerî bilimler olduğunu söyledi.

2018 Eylül çağrısındaki yeniliklere de değinen Prof. Dr. Karamustafaoğlu, 4.000 – 8.000 TL arasında olan Proje Teşvik İkramiyesinin (PTİ) 6.000 – 9.000 TL’ye çıkarıldığını, proje ekibi ücret üst sınırı ve yürütücü ücretinin de artırıldığını ifade etti.

Programlarla ilgili bilgilere aşağıdaki sayfalarını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK Y