Stratejik Açıdan Amasya Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemiz ve Kültür Konseyi iş birliğinde ‘Cumhuriyetin 95. Yıl Dönümünde Tarihi ve Stratejik Açıdan Amasya Sempozyumu’ gerçekleştirildi. Sempozyuma katılan 25 bilim insanı, antik dönemden günümüze Amasya tarihi ve stratejik yapısıyla ilgili sunum yaptılar.

Stratejik Açıdan Amasya Sempozyumu Düzenlendi 01

Sempozyum kapanış konuşmasını yapan Kültür Konseyi Başkanı Dr. Metin Eriş, "Cumhuriyetin 95. Yıldönümünde Tarihî ve Stratejik

Açıdan Amasya’ sempozyumumuzu bugün tamamladık. Sempozyum süresince 25 ilim ve fikir adamı, antik dönemden günümüze Amasya tarihi ve stratejik yapısıyla ilgili olarak bizleri bilgilendirdiler. Buraya sunulan tebliğleri ümit ediliyoruz ki kitaplaştıracağız. Şunu ifade etmek istiyorum ki hocalarımızın burada ortaya koydukları, bizlere anlattıkları derin bilgiler bize sadece bu toprakları sevmeye başladıklarımız zaman ilelebet birlikte yaşayacağımız üzerinedir. Bugün hocalarımızın ortaya koydukları şey varız ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Ümit ediyorum ki gelecek daha iyi olacak. Hocalarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Kültür Konseyi olarak sizleri kucaklıyor, Amasya’ya ve Amasya Üniversitesine teşekkür ediyoruz.”  dedi.

Stratejik Açıdan Amasya Sempozyumu Düzenlendi 02

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat ise kapanış oturumunda yaptığı konuşmada şu şekilde değerlendirdi; ‘’Sempozyumun katılımcı bilim insanları başta olmak üzere, bu buluşmanın gerçekleşmesini ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan herkesin emeğine sağlık diyoruz. Geçmişe saygı geleceğe yatırımdır. Üniversitelerin eğitim, öğretim, araştırma yapmanın yanı sıra bulunduğu ilin ekonomisine, tarihine, kültürüne, sanatına ve şehir belleğine katkı sağlamak gibi görevlerinin olduğunu düşünüyoruz. Amasya’yı çok seviyoruz. Üniversite olarak şehre bir katkımız olsun diyerek bu sempozyuma katkı sağladık. ‘İnsan odur ki dünyaya bırakır bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser’. Sempozyumu esere dönüştürecek, kitaplaştıracağız. Sempozyum; sosyoloji, botanik, tarih, ilahiyatı ve sayamadığım bilim dallarını birleştirdi. Amasya Üniversitesi olarak ‘Cumhuriyetin 95. Yıldönümünde Tarihî ve Stratejik Açıdan Amasya’na katılan değerli bilim insanlarına, Kültür Konseyini BaşkanıDr. Metin Eriş ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.”

Stratejik Açıdan Amasya Sempozyumu Düzenlendi 04

Stratejik Açıdan Amasya Sempozyumu Düzenlendi 03

Stratejik Açıdan Amasya Sempozyumu Düzenlendi 05

Kapanış konuşmalarının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sempozyum sona erdi.

Stratejik Açıdan Amasya Sempozyumu Düzenlendi 06