Sokak Lezzetleri Şölenine Yoğun İlgi

sokak 6

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ‘Sokak Lezzetleri Şöleni’nin bu yıl ikincisi düzenlendi. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen şölende, öğrenciler ve misafir katılımcılar tarafından kurulan ve köfte, ciğer, tantuni, pamuk helva, çiğköfte, mısır, lokma, Osmanlı şerbeti, midye dolma gibi sokak lezzetlerinin yer aldığı stantlara protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şölene, Valimiz Dr. Osman Varol, Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erdal Ünsalan, kurum müdürleri, ünlü gurmeler Haldun Tüzel, Özlem Mekik, Serkan Karagöz, Samsun Karadeniz Aşçılar Derneği yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

sokak 1

Sokak Lezzetleri Şöleninin açılış konuşmasını yapan Valimiz Dr.  Osman Varol, mutfak kültürünün, ülke kültürünün çok önemli bir parçası olduğunu söyledi.

sokak 8

Yaşanılan coğrafyanın mutfak ve yemek kültürü üzerinde çok önemli bir rolü bulunduğunun altını çizen Varol, şöyle konuştu:

sokak 2

"Bu kültürü bugüne kadar dünyaya tanıtmakta bazı problemler yaşadık. Yüksekokulumuzun yaptığı bu etkinlikle bu kültürü de ön plana çıkarıyoruz. Sokak lezzetleri yemek kültürümüzün çok önemli bir parçası. Bugün buna vurgu yapan başta yüksekokul müdürümüz olmak üzere, rektörümüze, hocalarımıza, şeflerimize ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum."

sokak 3

Amasya’nın bir turizm kenti olduğunu dile getiren Rektörümüz Orbay kültür turizminin en önemli ayağını yeme içme kültürünün oluşturduğunu kaydetti. Üniversitemiz Sosyal Bilimler MYO bünyesindeki aşçılık ve turizm işletmeciliğiyle ilgili programların bu kültürün gelişmesine hizmet ettiğini dile getiren Orbay; şölenin hazırlanmasında emeği ve katkıları olan herkese teşekkür etti.

sokak 4

Daha sonra Vali Varol ve Rektörümüz Orbay, gastronomi yarışmalarında çeşitli dereceler elde eden öğrencilerimizi tebrik ederek, başarı belgelerini takdim etti. Şölen, müzik programıyla devam etti.

sokak 7

sokak 5