Sağlık Çalışanları Her Şartta ‘İnsan’ İçin Çabalar

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünün programına katıldı. Sağlık çalışanları onuruna verilen programa Valimiz Dr. Osman Varol, Belediye Başkan Vekili Cengiz Erdem, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, İl Jandarma Komutanı Selami Akşit, İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz, Tıp Fakültemiz öğretim üyeleri katıldı.

Sağlık Çalışanları Her Şartta ‘İnsan’ İçin Çabalar 01

Amasya İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz yaptığı konuşmada Tıp Bayramı ile ilgili bilgi vererek hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Nergiz; ‘’Sağlık çalışanları olarak bizler savaşta, barışta, her şartta tüm gücümüzle ‘insan’ için çabalarız. Sağlık çalışanlarımız olağanüstü fedakârlık göstererek 7/24 çalışmalarını yürütmektedir. Amacımız sağlık hizmeti hususunda hem vatandaşımızın hem de çalışanımızın memnuniyetini sağlamaktır. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.’’ dedi.

Sağlık Çalışanları Her Şartta ‘İnsan’ İçin Çabalar 02

Programda bir konuşma yapan Vali Varol, ‘’Mesai mefhumu olmadan insanların sağlıklarını korumak veya hayatlarını kurtarmak için, belki birçok insan gibi düzenli hayatlar yaşama imkanına sahip olmadan, kendi sağlıklarından fedakârlık yaparak, müthiş bir iş yoğunluğu altında ama fedakârca hizmet eden bütün sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyorum.’’ cümlelerini kaydetti.

Sağlık Çalışanları Her Şartta ‘İnsan’ İçin Çabalar 03

Program kapsamında bir de ödül töreni gerçekleştirildi. Üniversitemiz Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ’Koroner Anjiyografi Ünitesi’nin açılmasıyla birlikte kardiyovasküler sistem hastalıkları kaynaklı birçok ameliyat başarı ile gerçekleştirilmişti. Bu ameliyatlarla birlikte hasta sevklerinin de önüne geçilerek Amasyalı ve çevre il ve ilçelerden vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunma noktasında önemli bir adım atılmıştı.

Sağlık Çalışanları Her Şartta ‘İnsan’ İçin Çabalar 04

Bu bağlamda ’Koroner Anjiyografi Ünitesi’ ödüle layık görüldü. Ödülü ise ’Koroner Anjiyografi Ünitesi’ adına Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özbay, Valimiz Dr. Osman Varol’un elinden aldı.

Sağlık Çalışanları Her Şartta ‘İnsan’ İçin Çabalar 05

Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Lafçı, Opr. Dr. Güngör Yar ve Aile Hekimi Dr. Nazmi Odabaşı da alanlarında yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı ödülle layık görüldüler.