Sabucuoğlu Şerefeddin'in İzinde İlerliyoruz

Amasya'da hasta sevklerinin önüne geçmeyi sağlık alanında birinci hedef olarak konumlandıran üniversitemiz bu hedefe emin adımlarla ilerliyor. Tıp Fakültemiz kısa süre içerisinde, akademik yapılanmaya başlamış ve dahili ve cerrahi branşlarda kadrosuna kattığı akademisyenlerle sağlık ve tedavi hizmetlerinde şehrimizde önemli bir farkındalık oluşturmaktadır. Bilindiği gibi, Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Bakanlığıyla ile imzalanan ortak kullanım(afiliasyon) iş birliği protokolü kapsamında “Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim-Araştırma Hastanesi” olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu kapsamda Üniversitemiz Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Murad Pepe ve Yrd. Doç. Dr. Emre Çalışal tarafından kapalı yöntem ile omuz ameliyatları şehrimizde de uygulanmaya başlandı.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Yrd. Doç. Dr. Murad Pepe; ‘’Omuz eklemi vücudumuzda gövde ve kolumuz arasında kavşak görevi gören oldukça hareketli bir eklemdir. Bu sebepten ötürü kolayca yaralanabilmektedir. Bu yaralanmalar sonucu eklem çıkıklarından, kas ve tendon yırtıklarına kadar farklı türde hastalıklar gelişebilmektedir. Bu hastalıkların tedavisinde cerrahi tedavi büyük önem taşımaktadır. Günümüzde kapalı yöntem dediğimiz artroskopik yöntem artık omuz hastalıklarının tedavisinde dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Birkaç küçük delikten kamera ve el aletleri ile girilerek omuz içindeki rahatsızlıklar kolayca düzeltilebilmektedir. Böylece hastalar, ameliyat ertesi günü taburcu edilebilirken; erken tedavi şansı yakalamakta ve küçük ameliyat izleri ile estetik sorunlarından kurtulabilmektedirler. Daha önceleri bu tarz ameliyatlar için hastalar büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı, bu durum hastalar için ek maliyet ve zaman kaybına neden olmaktaydı. Fakat artık hastanemizde bu ameliyatları teknolojinin izin verdiği son düzey cerrahi aletler ve deneyimli ekibimizle gerçekleştirmekteyiz. Hedefimiz, Amasya ve çevresinde omuz probleminden yakınan hiçbir hastanın tedavi umudunu başka şehirlerde aramaması, Amasya’da tanısının konulup tedavisinin burada yapılmasıdır.’’ cümlelerini kaydetti.

hastane1

hastane2