Romanya da İki Ayrı Üniversite İle Erasmus+ Anlaşması

Üniversitemiz ile Craiova Tıp ve Eczacılık Üniversitesi ve Craiova Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişikliğini sağlayacak Erasmus+ anlaşmaları imzalandı.

Romanya da İki Ayrı Üniversite İle Erasmus+ Anlaşması 01

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay Erasmus projesi kapsamında gerçekleştirdiği Romanya ziyareti sırasında önce Craiova Tıp ve Eczacılık Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr.  Sorin Nicolae Dinescu ve Prof. Dr. Ionica Daniel Vilcea ile bir araya gelerek Erasmus+ anlaşması imzaladı. Daha sonra Craiova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cezar Spinu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nicolae Panea ile de bir araya gelen Rektör Orbay, iki üniversitenin karşılıklı öğretim elemanı ve öğrenci değişimini gerçekleştirecek anlaşmalara imza atılar. Bu anlaşmalar sayesinde Amasya Üniversitesi her iki üniversite ile karşılıklı eğitim amaçlı değişimler ve ders verme/alma etkinlikleri gerçekleştirilebilecek.

Romanya da İki Ayrı Üniversite İle Erasmus+ Anlaşması 02

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay daha sonra iki üniversitenin bölümlerinde incelemelerde bulunarak üniversitenin rektör ve akademisyenlerini Amasya’ya ve Amasya Üniversitesine davet etti.