Ozan ve Şairlerle Saz-Şiir Dinletisi

Halk Bilimi Araştırma Kulübü organizasyonuyla ‘Ozan ve Şairlerle Saz-Şiir Dinletisi’ programı düzenlendi. Şair Temel Ata, Şair Nazmiye Çelebi ve Ozan Fedai Koç’un katılımlarıyla renk kattıkları program İpekköy Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat’ın da izlediği programa gençler yoğun ilgi gösterdi.

Ozan ve Şairlerle Saz-Şiir Dinletisi  02

Aşıklık geleneğinin Türk kültürünün önemli bir zenginlik ifadesi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kemal Polat, “Aşıklık geleneği saz ve sözün zarafetine dayanır. Amasya’da kendi bağrından yetişen önemli şahsiyetlerle Erzurumlu şairimizi öğrencilerimizle buluşturduk. Dillerine sağlık.” dedi.

Ozan ve Şairlerle Saz-Şiir Dinletisi  01

Şairler Ata ve Çelebi’nin şiirleriyle katıldığı programa Ozan Fedai Koç sazı ve sözüyle eşlik etti. Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat; katkılarından dolayı sanatçılara teşekkür ederek, adlarına dikilen ağaç sertifikalarını takdim etti.