Oyun Şenliğine Çocuklardan Yoğun İlgi

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzca; çocuğunun bakımını tek başına üstlenmiş kadınlara yönelik geliştirilen AB destekli 'Kadının Gücü Bir Oyuncak Hikâyesi' projesi kapsamında Oyun Şenliği düzenlendi.

OYUNCAK1

Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen şenlikte Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Arif Ayar, Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Müzeyyen Sümer ve proje ekibi çocukları yalnız bırakmadı.  Şenliğe çocukların yanı sıra yetişkinler de yoğun ilgi gösterdi.

Proje kapsamında yapılan oyuncaklar ve çocuk kostümlerinin de sergilendiği şenlik alanında ziyaretçilere pamuk şeker, patlamış mısır, Osmanlı macunu ve Osmanlı şerbeti gibi ikramlar yapıldı. Animasyon gösterileri eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı bulan çocuklarımızın sevincine yetişkinler de ortak oldu.

OYUNCAK2

Proje hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Arif, projenin hedef grubunun Amasya il merkezinde ikamet eden, çocuğunun bakımını tek başına üstlenmiş (tek ebeveynli) ve herhangi bir işte çalışmayan 18-50 yaş arası kadınlar ile onların 6-18 yaş arası çocukları olduğunu söyledi. Projeyle bu grubun sosyal entegrasyonunu destekleyecek ve mesleki yeterlilik kazandıracak çeşitli faaliyetler düzenlendiğini belirte Ayar; bu kapsamda kursiyerlerce hazırlanan kostümlerin ve oyuncakların Oyun Şenliğinde ilk kez sergilendiğini söyledi.

Kursiyerler İstanbul’da

"Kadının Gücü, Bir Oyuncak Hikayesi’ projesi kapsamında yapılan bir başka etkinlikte ise kursiyerler için İstanbul'a teknik ve sosyal bir gezi düzenlendi.

İSTANBUL1

Geziye çocukları ile birlikte katılan kursiyerler iki gün boyunca Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Gülhane Parkı gibi tarihi yerleri keşfetme ve keyifli bir tekne turuna katılarak Boğaz'ın tadını çıkarma fırsatı buldular. Rahmi Koç Müzesinde bulunan tarihi oyuncakları da inceleme fırsatı bulan kursiyerler, bir günlüğüne çocukluk günlerine dönerek gönüllerince eğlendiler. Aynı zamanda bu gezi ile kursiyerler oyuncak ve kostüm dikimi mesleki eğitim programına katkıda bulunacak özgün fikirler edindiler.

Gezi ile ilgili olarak kursiyerler İstanbul'un büyüleyici bir kent olduğunu, birçoğunun çocuklarıyla birlikte ilk kez böyle bir geziye katıldıklarını ve gezinin hem kendileri hem de çocukları için unutulmaz bir anı olduğunu dile getirdiler. Oyuncak müzesinde oyuncağın tarihsel değişimini inceleyen kursiyerler, kurs kapsamında oyuncaklar ve kostümleri üretirken buradaki gözlemlerini kullanabileceklerini ifade ettiler.

İSTANBUL