Otizm Bir Hastalık Değil Farkındalıktır

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla üniversitemiz çatısı altında birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Otizmli Çocuklar ve Aileleri İle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, üyeleri ile İpekköy Yerleşkesi piknik alanında kahvaltılı bir programda bir araya geldi. Rektörümüz Orbay’a programda Prof. Dr. Keziban Orbay, Prof. Dr. Abdullah Yalçın Tabak ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Hasan Özyurt da eşlik etti.

Otizm Bir Hastalık Değil Farkındalıktır 01

Çocuklarımızın Geleceği İçin Eğitim Çok Önemli

Üniversitemizin desteklerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Dernek Başkanı İbrahim Kurt; derneğin kurulduğu günden beri Rektörümüz nezdinde Amasya Üniversitesinin her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi. Dernek olarak ailelerin ve toplumu otizm hakkında bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kurt, amaçlarının otizmli çocukların daha nitelikli eğitim almasını sağlamak olarak özetledi. Bu noktada üniversitemizin kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu kaydeden Kurt, üniversitemiz spor salonlarından, sosyal alanlarından yararlandıklarını yakında da çocuklar için yüzme kurslarının başlayacağını kaydetti.

Otizm Bir Hastalık Değil Farkındalıktır 02

Otizm Bir Hastalık Değil Farkındalıktır

Otizmin bir hastalık değil bir farkındalık olduğunu kaydeden Rektörümüz Orbay; otizmli çocuklar ve ailelerinin toplumsal yaşama katılmaları noktasında Amasya Üniversitesi olarak üzerlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Dernekle iş birliği içerisinde ailelerin ve çocukların katılacağı sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere katılmaktan son derece mutlu olduklarını kaydeden Orbay otizm konusunda farkındalık çalışmaların birkaç gönüllü insanın omuzlarına yüklenilmemesi gerektiğini; toplum olarak otizmli bireylerin önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli bir yaşam sürdürebilmelerinin herkesin birinci önceliği olması gerektiğini söyledi.

Orbay; ‘’Amasya’daki tüm sivil toplum kuruluşlarının yanında üniversitemiz imkanları ölçüsünde yer almaya çalışıyoruz. Otizm bir farkındalıktır ve ailelerin ilgisiyle aşılabilecek süreçlerdir. Tabi bu zor süreçte ailelerimiz imkanlarımız ölçüsünde destek olmalıyız. Onlara tek başlarına olmadıklarını hissettirmeliyiz. Biz de Amasya Üniversitesi olarak fiziksel imkanlarımızla, sosyal sorumluluk projelerimizle her zaman ailelerimize destek olduk ve olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Program günün anısına hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Otizm Bir Hastalık Değil Farkındalıktır 03