Merzifon'a Eğitim Kampüsü Kuruluyor

Üniversitemiz Merzifon Meslek Yüksekokulu yeni binası ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) inşaat çalışmaları başladı. Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Alp Kargı ve Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay inşaat alanını yerinde inceleyerek 2019'da bitirilmesi planlanan inşaatla ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

ibff2

Tam Bir Eğitim Kampüsü Olacak

Merzifonlu vatandaşlarımızın da uzun zamandır heyecanla beklediği ihale süreçleri geçtiğimiz aylarda tamamlanmış olup inşaat aşamasına geçildi. Merzifon MYO’yu da içine alacak şekilde tasarlanan kampüs 85 dönümlük arazi üzerine kurulacak.

Merzifon’da tam bir eğitim kampüsü kurulacağını kaydeden Rektörümüz Orbay ilk öğrencilerin ise 2018-2019 eğitim öğretim yılında alınacağını duyurdu. İlk etapta işletme ve iktisat bölümlerine öğrenci alınacağını kaydeden Orbay; süreç içinde bu bölümlere yenilerinin ekleneceğini belirtti.

ibff1

Akademik kadroların da oluşturulmaya başlandığını kaydeden Orbay, üniversitemiz akademisyenlerinden doktorasını işletme alanında yapanların kadro tahsislerine öncelik verildiğini ifade etti. Orbay İİBF’ye alınacak öğrencilerin kampüs tamamlanıncaya kadar eğitimlerine Merzifon MYO’da devam edeceklerini; yüksekokulun fiziki altyapısının buna müsait olduğunu söyledi.

Fakülte Kamu-Yerel-Sivil Anlayışının Sonucudur

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ise fakültenin Merzifonluların bir hayali olduğunu kaydederek inşaat çalışmalarına başlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Kargı; ‘’Yerel yönetimler olarak her zaman her platformda fakültenin Merzifon için gerekli olduğunu ifade ettik. Fakültemiz ilçemizin olmazsa olmaz dinamiklerinden biri olacak. Herkes gibi bizler de gereken her türlü desteği yapacağız. Fakültemizin ete kemiğe bürünmesi kamu-yerel-sivil anlayışının bir sonucudur Bu noktada rektörümüzün, senatonun emeklerini göz ardı edemeyiz.  Başından sonuna kadar rektörümüzün olaya göstermiş olduğu sahiplenme refleksine ve merkezi hükümetimize teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Kaymakam Gürkan Demirkale ise eğitim kurumlarının bir şehrin en önemli paydası olduğunu kaydederek bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür edip; fakültenin şimdiden Merzifon’a hayırlı olmasını diledi.

İki blok halinde yapılacak olan fakülte binası içerisinde idari ve akademik alanlar, laboratuvarlar, derslikler, yemekhane, kantin gibi öğrencilerin akademik ve sosyal hayatı için gerekli tüm unsurlar yer alacak.

Kampüs inşaatıyla eşgüdümlü olarak ilgili kurumlar tarafından yurt, spor salonu, çevre düzenlemesi gibi çalışmaların da zaman içerisinde başlayacağı açıklandı.

ibff-son

Rektör Orbay ve beraberindekiler inşaat incelemesinin ardından Kaymakam Gürkan Demirkale’nin makamına geçerek bir süre sohbet ettiler.

iibf6

iibf7