Mali Cumhuriyeti Büyükelçisi’nden Ziyaret

Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Birahim Soumare, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı makamında ziyaret etti. Soumara ve Rektörümüz arasında bir protokol de imzalandı.

Mali Büyükelçisi’nden Ziyaret 01

2014 yılından beri ülkemizde bulunduğunu ifade eden Büyükelçi Soumare; son dönemlerdeki Afrika-Türkiye yakınlaşması bağlamında çeşitli temaslar gerçekleştirdiğini, bu kapsamda Amasya’da da kamu kurum kuruluş temsilcileriyle, iş adamlarıyla, sanayicilerle buluşarak Mali Cumhuriyeti’nin ihtiyacı olan iş birliğini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu ziyaretler kapsamında üniversitemizde bulunmaktan dolayı son derece memnun olduğunu ifade eden Soumara, üniversitemizde çeşitli Afrika ülkelerinden birçok uluslararası öğrenci olduğunu; ama kendi ülkesinden öğrenci olmadığını, yapılan anlaşmayla yakın dönemde Mali Cumhuriyeti’nden de öğrencinin Amasya Üniversitesine gelebileceğini kaydetti.

Mali Büyükelçisi’nden Ziyaret 02

Mali’nin geniş tarım arazileri olduğunu ifade eden Büyükelçi, bu arazilerin modern tarım anlayışıyla işlenebilmesi için eğitimli teknik elemanlara ihtiyaç duyulduğunu, Amasya Üniversitesinin ilgili bölümlerinde eğitim alacak Malili öğrencilerin bu katkıyı sağlayabileceğini belirtti.

Mali Cumhuriyeti Büyükelçisi'ni Amasya Üniversitesinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise üniversite olarak birçok ulusal ve uluslararası anlaşma imzaladıklarını, bu anlaşmalar sonucunda dünyanın birçok ülkesinden olduğu gibi Afrika ülkelerinden de öğrencilerimizin üniversitemizde eğitim aldığını; bu ülkeler arasında Mali’nin olmasını da istediklerini söyledi.

Mali Büyükelçisi’nden Ziyaret 03

İmzalanan anlaşma gereğince öğretim elemanlarımızın da Mali üniversitelerine ziyaretlerde bulunabileceğini; Mali’den akademisyenleri de üniversitemizde ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olacaklarını ifade eden Orbay bilgi birikimi aktarımı noktasında ihtiyaç duyulan desteği vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.