KUSİ Faaliyetleri ve Üretim Geliştirme Üzerine Paylaşım

Amasya KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, KUSİ İl Temsilcisi Doç. Dr. Arif Gök ve firma yetkilileri AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına verdikleri destekten dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

KUSİ Faaliyetleri ve Üretim Geliştirme Üzerine Paylaşım 01

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’a şu ana kadar verdikleri büyük desteklerden ötürü teşekkür eden DİJİLED firma yetkilisi Alper Tuğluer, 2016 yılından bu yana KUSİ kapsamında Doç.Dr. Arif Gök tarafından Mentörlük çalışmalarının devam ettiğini ve DİJİLED firmasının geldiği noktada çalışan sayısının 16’dan 55’e çıktığını, bir adet 150 bin TL’lik AR-GE İnovasyon Projesi, bir adet 1 milyon TL’lik KOBİGEL projesi ve bir adet 5 milyon TL’lik Stratejik Ürün Desteği projesinin Amasya Üniversitesi Mentörlüğünde kabul gördüğünü söyledi. Stratejik Ürün Desteği projesi ile ülkemizde hâlihazırda üretimi olmayan ve yan sektörlerle 86 milyon dolarlık işlem hacmine sahip LED kılıflama sektörünün tek üreticisi haline gelerek ithal ikame ürünlerin yerlileştirilmesinin sağlanacağını da sözlerine ekledi.

KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş ise, KUSİ faaliyetlerinin başlaması ile il bazında desteklenen KOSGEB projelerinin sayısının katlanarak arttığını ve Endüstriyel AR-GE çalışmalarının hız kazandığını dile getirdi.

KUSİ Faaliyetleri ve Üretim Geliştirme Üzerine Paylaşım 02

Amasya’da faaliyet gösteren firmaların AR-GE ve ÜR-GE alt yapısı için ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulan KUSİ Temsilcisi Doç.Dr.Arif Gök, 2016 yılından bu yana KUSİ kapsamında il bazında firmalarımıza 10’un üzerinde AR-GE ve İnovasyon proje desteği, 40’ın üzerinde KOSGEB-KOBİGEL desteği ve bir adet Stratejik Ürün Desteği sağlandıklarını anlattı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Orbay, özellikle Üretim-Geliştirme(ÜR-GE) konusuna daha çok önem verilmesi gerektiğini ve KUSi kapsamında Amasya Üniversitesi tarafından firmalarımıza her türlü desteğin verildiğini ve verileceğini söyledi. Ayrıca Üniversite-Sanayi İş Birliği’nin temel amacının, üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve bölgedeki firmaları AR-GE, inovasyon çalışmalarına yönlendirerek, üniversitedeki akademisyen ile sanayici arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir iş birliğini sağlamak olduğunu vurguladı.