KOSGEB İş Birliği ile Girişimci Destek Programı tanıtım toplantısı Amasya Üniversitesi Rektörlüğü Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt, Araştırma Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ali Duran ve Öğr. Gör. Bahadır Özen ve KOSGEB Amasya İl Müdürlüğünden KOBİ Uzmanı Necip Melih Koç’un yanı sıra farklı iş kollarında faaliyet gösteren birçok işletme temsilcisi de katıldı. Toplantıda, KOSGEB ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin bölgesel kalkınma için taşıdığı önemi vurgulandı. Araştırma Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ali Duran ve Öğr. Gör. Bahadır Özen, girişimcilere yönelik proje yazımı ve iş geliştirme stratejileri üzerine sunumlar yaptı. KOSGEB Amasya İl Müdürlüğünden KOBİ Uzmanı Necip Melih Koç ise "Girişimci Destek Programı" hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Amasya Üniversitesi'nin misyonunu geniş bir perspektifle ele alarak, üniversitenin yalnızca bir eğitim kurumu olmadığını, aynı zamanda kamu, sanayi ve toplumun çeşitli kesimlerine bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştiren bir bilim merkezi olduğunu vurgulayan Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kurt, “Üniversitemiz, toplumun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kamu ve sanayi ile güçlü işbirlikleri kurarak, bölgesel kalkınmayı desteklemekte ve ulusal düzeyde bilgi ekonomisine katkıda bulunmaktadır. Hedefimiz, ilimizin tüm kamu ve ticari kurumlarıyla ortak projeler geliştirerek, Amasya Üniversitesini hem bölgesel hem de ulusal düzeyde öncü bir akademik kurum haline getirmektir. Uzun vadede ise uluslararası arenada bilim ve teknoloji üreten, yenilikçi çözümler geliştiren bir üniversite olmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Toplantı da, Amasya Üniversitesi'nin girişimcilik ekosistemine yaptığı katkıları öne çıkarırken, KOSGEB ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin stratejik önemi bir kez daha ortaya kondu. Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyümesi, inovasyon yetkinliğinin artırılması ve bilgi ekonomisinin gelişmesi için bu tür işbirliklerinin hayati rol oynadığı vurgulandı.
Ayrıca KOSGEB ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin, girişimcilerin yenilikçi projeler geliştirmelerine ve küresel rekabet güçlerini artırmalarına olanak tanığı, bu işbirliklerinin akademik bilgi ve araştırma altyapısının KOSGEB’in sunduğu finansal desteklerle birleştirilmesini sağladığı, Amasya Üniversitesi'nin bu işbirliği sayesinde, bölgedeki girişimciler için güçlü bir destek ekosistemi oluşturduğunu ve yerel ekonomiyi güçlendirmeye katkı sağlayabildiği üzerinde de duruldu.
Amasya Üniversitesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü