Kazanan 'Dostluk, Empati, Farkındalık' Oldu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğrencileri ile Amasya Altınokta Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları arasında goalball müsabakası düzenlendi. Müsabakaları Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa Demiryarar’ın yanı sıra Amasya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve öğrencilerimiz izledi. Müsabaka boyunca göz bandı takan üniversite öğrencilerinin zor anlar yaşadıkları gözlendi.

Kazanan 'Dostluk, Empati, Farkındalık' Oldu 01

Müsabakanın hakemliğini üslenen Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Timur Yılmaz, “Goalball hem izlemesi hem de oynaması oldukça keyifli bir takım oyunudur. Oyun, savaş sırasında görme duyusunu yitiren askerlerin rehabilitasyonu amacıyla geliştirildiği bilinmektedir. Goalballoyun sahası 18 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde iki kaleden ibarettir. Oyunda kullanılan top, 1250 gr. ağırlığında ve içinde ses çıkaran ziller vardır. Oyun üçer kişilik iki takım arasında karşılıklı oynanır. Oyunun sonunda daha fazla gol atan taraf doğal olarak maçı kazanır. Görme dereceleri farklı olan goalball oyuncularının göz bandı takmak gibi zorunlulukları da vardır. Bugün oldukça keyifli maçlar gerçekleştirdik ve maçları görme engelli sporcularımız kazandı. Öğrenci arkadaşlarımız ise görme engelli bireylerin nasıl spor yaptıklarını gözlemleme ve onlarla empati yapma imkânı buldular. Tüm sporcularımıza ve müsabakaların gerçekleştirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kazanan 'Dostluk, Empati, Farkındalık' Oldu 02

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

Kazanan 'Dostluk, Empati, Farkındalık' Oldu 03