İlk Koroner Stent Balon Uygulaması da Yapıldı

Üniversitemiz Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koroner anjiyografi, açık kalp ameliyat (by-pass) işlemlerinin ardından “Koldan İlk Anjiyografi ve Balon Stent Uygulaması” işlemi de başarıyla gerçekleştirildi.

Amasya’da İlk Koroner Stent Balon Uygulaması 1

Ekibiyle birlikte ameliyatı gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Özbay; yapılan işlemin önemini şu sözlerle açıkladı:

‘’Koldan anjiyo işlemi biraz uzun sürebiliyor, bazen de ağrılı olabilir; ancak işlem sonrası kum torbası gerektirmediği için hasta erken ayağa kalkabiliyor. Ayrıca bacak anjiyolarında sık karşılaştığımız cilt altı kanamaları da bu işlemde görülmez.’’

Amasya’da İlk Koroner Stent Balon Uygulaması 2

İşlemin herkese uygulanabileceğini ancak zorluklarından dolayı genelde bacak damarı tıkalı hastalarda uyguladıklarını kaydeden Prof. Dr. Özbay; ameliyatın Amasya’da en zor hasta grubuna bile anjiyografi uygulanabildiğini göstermesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Çok heyecanlı, özverili ve bilgili bir ekiple çalıştıklarını kaydeden Özbay; ‘’Zaten bu bir ekip işi ve bu başarıda herkesin payı var. Amasyalı hemşerilerimiz müsterih olabilirler; hastanemiz Koroner Anjiyografi Ünitesi yeni açılmış olabilir; ancak çok tecrübeli bir ekiple çalışıyoruz.’’ sözleriyle hastalarımızın anjiyo için il dışına gitmelerine gerek olmadığının altını çizdi.

BasınYayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü