İlahiyat Fakültesi ve Külliyesine Ziyaret

İlimiz Valisi Dr. Osman Varol beraberinde İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ve Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay ile İlahiyat Fakültesi ve Külliyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Rektörümüz ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir’den bilgi alan Vali Varol İlahiyat Fakültemizin ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

v 1

İlahiyat Fakültesinin 2018-2019 akademik yılına yetiştirildiğini kaydeden Rektörümüz Orbay; ‘’Üniversitemizin fiziki altyapısını kurarken devletimizin gücünü her zaman yanımızda hissettik. Bu gücü İlahiyat Fakültesi binasının yapım aşamasında da gördük. Bu sürece maddi manevi katkısı olan eğitim gönüllülerine ve süreçle ilgili Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaptığımız aşamada; desteklerini gördüğümüz milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

v 3

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ise amaçlarının öğrencilerin nezih, modern, çağın gerektirdiği teknolojik altyapıya sahip bir ortamda eğitim faaliyetlerine devam etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

v 4

Külliye içerisinde İlahiyat Fakültesi binası, Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, konferans salonu, hat, ebru, tezhip ve dini musiki salonları bulunduğunu kaydeden Özdemir, yapımı halen devam eden camiinin ise Amasya'nın mimari dokusu ile uyumlu olup Selçuklu Mimarisi çizgileri taşıdığını ifade etti.

v 8

İlahiyat Fakültesi kütüphanesinin de en kısa zamanda faaliyete geçeceğini belirten Dekan Özdemir; kütüphanede tefsir, Kur'an ilimleri, hadis, kelam, İslam hukuku, Arap dili ve belağatı, İslam mezhepleri tarihi, tasavvuf, İslam tarihi ve sosyal bilimler alanında matbu eserlerin öğrencilerinin istifadesine sunulacağını kaydetti.

Yeni fakülte binasını ve derslikleri gezerek incelemelerde bulunan Valimiz öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

v 6