İlahiyat Fakültesi Külliyesinde Sona Doğru

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, İlahiyat Fakültesi Külliyesi inşaatını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Rektör Orbay’ı inşaat alanında karşılayan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir şu bilgileri verdi.

İLAHİYAT

‘’Dört yıl önce kurulan İlahiyat Fakültemiz 2016-2017 öğretim yılında ilk mezunlarını verdi. Şu anda İlahiyat Fakültemizde 621 öğrencimiz eğitim öğretimlerine, Eğitim Fakültesi yerleşkesi içerisinde devam etmektedirler. İlahiyat Fakültesi Külliye inşaatı hızla ilerliyor. Külliyenin 2018-2019 akademik yılında tamamlanması planlanmaktadır. Amacımız, öğrencilerimizin nezih, modern, çağın gerektirdiği teknolojik altyapıya sahip bir ortamda eğitim faaliyetlerine devam etmelerini sağlamaktır.

İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır. Cami Amasya'nın mimari dokusu ile uyumlu olup Selçuklu Mimarisi çizgileri taşımaktadır.

İLAHİYAT1

Kütüphanede ise Tefsir, Kur'an İlimleri, Hadis, Kelam, İslam Hukuku, Arap Dili ve Belağatı, İslam Mezhepleri Tarihi, Tasavvuf, İslam Tarihi ve Sosyal Bilimler alanında matbu eserler İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin istifadesine sunulacaktır. Böylece İlahiyat Fakültesi, cami ve kütüphane şeklinde bir külliye oluşturmayı amaçlamaktayız. Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Camisi Yaptırma Yaşatma Derneği aracılığıyla İlahiyat Fakültesi Külliyesine bağışta bulunanlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Allah hayırlarını kabul eylesin.

İlahiyat Fakültemiz ev sahipliğinde birçok ulusal ve uluslararası sempozyum, çalıştay, konferans gibi etkinlikler yaptık. Şehrimize davet ettiğimiz katılımcıların 8 bin 500 yıllık tarihiyle farklı medeniyet ve inançlara ev sahipliği yapmış Amasya'nın inanç turizmine de çok olumlu katkılar yaptığını gördük. Bilimsel çalışmalarımız da tüm hızıyla sürecek. Bir diğer bilimsel çalışmamız olan İlahiyat Fakültesi Dergisinin geçtiğimiz aylarda 8. sayısı çıktı. Dergimiz hakemli bilimsel bir dergi olup yayın hayatında 4. yılını doldurmuştur.’’

Külliye inşaatını yerinde inceleyen Rektörümüz Orbay ise ‘’Üniversitemizin fiziki altyapısını kurarken devletimizin gücünü her zaman yanımızda hissettik. Bunu İlahiyat Fakültesi binasında da görüyoruz. Bu sürece maddi manevi katkısı olan eğitim gönüllülerine ve süreçle ilgili Kalkınma Bakanlığı ile görüşmeler yaptığımız aşamada; desteklerini gördüğümüz milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize ve Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

İlgili Haber:

Uluslararası Dini Musiki Sempozyumu Düzenlendi