Herkes İçin Sanat Akademisi Üniversitemizde

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen ‘Herkes İçin Sanat Akademisi’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, üniversitemizde bir program düzenlendi. Programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat, Proje Kordinatörü Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu, programın Amasya koordinatörlüğünü üstlenen Amasya Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Zafer Eren ve Öğretim Görevlimiz Fikret Ak, personelimiz ve öğrenciler de katıldı.

Herkes İçin Sanat Akademisi Üniversitemizde 1

Herkes İçin Sanat Akademisi Koordinatörü Prof. Serpil Murtezaoğlu kısa bir konuşma yaparak proje hakkında bilgi verdi. Murtezaoğlu, Herkes İçin Sanat Akademisiyle 2015 yılından beritoplumun tüm katmanlarını Türk Müziği ve çalgılarıyla buluşturduklarını söyledi.

Türk Musikisi alanında kurulmuş ilk akademik eğitim kurumu olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarının geleneksel müziklerle ilgili eğitim verdiğini söyleyen  Prof. Serpil Murtezaoğlu günümüzde ise geleneksel müziğin popüler müziğin biraz gerisinde kaldığını belirtti. Amaçlarının kültürel kimliğimizi, sanat sevgisini ve akademik eğitimi toplumun her kesimine hatta uluslararası platforma taşınmak olduğunu ifade eden Murtezaoğlu; bu amacın çok önemli bir misyon olduğunu kaydederek bu kapsamda üniversitelerle, Milli Eğitimle iş birliği yaptıklarını söyledi.

Herkes İçin Sanat Akademisi Üniversitemizde 2

Program İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinin kendi uzmanlık alanlarındaki müzik aletlerini tanıtmalarıyla devam etti. Bu kapsamda Doç Dr. Ali Tüfekçi, Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu, Yrd. Doç. Serhat Turunç, Öğretim Görevlileri Serkan Halili, Erdem Şimşek, Kadir Verim ve Amasya Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Zafer Eren  kanun, kemençe, ud, tar, ney gibi enstrümanları tanıtılarak, bu enstrümanlarla eserler seslendirdiler.

Herkes İçin Sanat Akademisi Üniversitemizde 3

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat katkılarından dolayı  Proje Kordinatörü Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu ve ekibine teşekkür ederek ’fidan dikme sertifikası’ takdim etti.

Geleneksel Türk müziği ve kültürel değerleri adına farkındalık oluşturmayı hedefleyen etkinlik, farklı şehirlerde programalarına devam edecek.

Herkes İçin Sanat Akademisi Üniversitemizde 4