Her Şey Gençlerimizin Güvenliği İçin

Merzifon Meslek Yüksekokulunda Kamu Güvenliği ve Asayiş konulu bir konferans düzenlendi. Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. Arif Gök’ün de izlediği programa çok sayıda öğrenci katıldı. Merzifon İlçe Emniyet Müdürü Ali Gökçe’nin konuşmacı olarak katıldığı programda Toplum Destekli Polislik konusunda öğrencilere bilgi verildi.

Toplumsal beklentilerin ve taleplerin karşılanması noktasında Toplum Destekli Polislik anlayışın ortaya çıktığını belirten Gökçe, suçla mücadele ve güvenlik politikalarının uygulanmasında toplumun katılım ve desteğinin önemine vurgu yaptı. Bu konudaki dünyada ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri gençlere aktaran Gökçe; gençleri uyuşturucu kullanımı ve diğer suçlar konusunda bilinçli olmaya davet etti.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinden Polis Memuru Kenan Ünsün ise Merzifon’daki Toplum Destekli Polisliğin nasıl gerçekleştiğini anlatarak toplumla polisin iş birliği içerisinde hareket etmesinin daha huzurlu bir toplum için gerekli olduğunu belirtti.

Gençlere seslenen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arif  Gök; öğrencilerden öncelikle birbirlerine karşı saygılı olmalarını isteyerek ‘’Böylece huzurlu ve güvenli bir toplumun temellerini atabiliriz.’’ dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin ilçede karşılaştıkları sorunlara ilişkin de soru ve görüşleri alındı. Emniyet yetkilileri, gençlerin huzurlu bir şehirde, güvenle okuyabilecekleri bir ortam yaratmak için her şeyi yaptıklarını ifade ederek, her türlü sorunda kendilerine ulaşabileceklerini kaydettiler.