Gençlerden Mavi Kapak Toplayan Dede ve Torununa Destek!

Eskişehir’de işçi emeklisi Halit Aydoğdu (72) ile torunu Melike Sarıtaş (16) 11 yılda 43 ton mavi kapak topladı. Dede ve torun topladıkları mavi kapaklarla 137 tekerlekli sandalye aldı. Halit dede ve torununa Türkiye’nin farklı illerinden destek yağarken bir destek de üniversitemiz öğrencileri tarafından yapıldı.

Gençlerden Mavi Kapak Toplayan Dede ve Torununa Destek! 01

Kamuoyunda ‘Mavi Kapak Toplama Kampanyası’ olarak bilinen kampanyaya destek olmak isteyen Sosyal Bilimler MYO Reklamcılık Bölümü ikinci sınıf öğrencileri sınıf arkadaşları Yaren Demirkesen’in bilgilendirmesiyle haberdar oldukları dede ve torunu için iki saat içinde 2 bin mavi kapak topladılar. Topladıkları mavi kapakları kargo ile dede ve torununa ulaştıran gençler, Halit dede ve torunu Melike’den çok etkilendiklerini; fakat final haftası olmasından dolayı bir gün zaman ayırabildiklerini sınavlardan sonra mavi kapak toplamaya devam edeceklerini söylediler.

Gençlerden Mavi Kapak Toplayan Dede ve Torununa Destek! 02