Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

24 Temmuz 1908’de II. Meşrutiyet’in ilan edilmesi ve 25 Temmuz 1908’de çıkan gazetelerin sansürsüz yayımlanmasından bu yana 24 Temmuz tarihinin, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Demokratik toplum kültürünün oluşabilmesi için halkın haber alma ve basın faaliyetlerinin özgürce yerine getirilmesi gerekmektedir. Gerçeklerin öğrenilmesi, bilgi paylaşımı ve şiddet içermeyen her türlü düşüncenin kamuoyu tarafından tartışılması demokrasinin en önemli vasıtalarından biridir. Diğer taraftan yerel ve ulusal basın kuruluşları halkın haber alma görevini yerine getirirken meslek ilke ve etiğini gözetmenin de son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 110’uncu yıl dönümünde Amasya’da faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal haber ajansı temsilcilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, meslek hayatlarında ve çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.