Etkinliklerimizle Amasya Halkıyla Bütünleşiyoruz

Tiyatroseverler ‘Amasya Üniversitesi II. Tiyatro Günleri’nde buluştu. ''Tiyatro Günleri'' kapsamında yedi oyun tiyatro severlerle buluşurken bir de Temel Eğitimde Tiyatro paneli düzenlendi. Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde sahnelenen oyunlar yoğun katılımla gerçekleştirildi. Amasya Valimiz, Rektörümüz, öğrencilerimiz ve yüzlerce Amasyalının izlediği oyunlar ayakta alkışlandı.

tiyatro1

Tiyatro Günleri kapsamında şehrimizde bulunan   Karadeniz Tiyatrolar Birliği Başkanı Ömer Mustafa Yılmaz, Karma Sahne Genel Sanat Yönetmeni ve Karadeniz Tiyatrolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Piyale,  Kocaeli, Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof.Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş ve Öğretim Görevlisi Belgi Saygı, Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nazif Uslu ve Nurhan Uslu, Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar ile Üniversitemiz Tiyatro Kulübü Akademik Danışmanı ve Tiyatro Sanatçısı Atilla Özgen, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı makamında ziyaret ettiler.

tiyatro2

Tiyatro Günleri Oldukça Başarılı Geçti

Karadeniz Tiyatrolar Birliği Başkanı Ömer Mustafa Yılmaz; ‘’Amasya Üniversitesi Tiyatro Günleri oldukça başarılı bir grafik izledi. Tiyatronun gelişmesi ve seyirciye ulaşması için bu tür etkinlikleri oldukça önemsiyoruz. Karadeniz Tiyatrolar Birliği olarak bir hafta boyunca hem gözlemci olarak oyunları izledik hem de atölye çalışmaları yaptık. Tiyatro Günlerinin bizlere de büyük katkısı olurken Amasya’da tiyatronun gelişmesi, büyümesi için çaba sarf ettik. Üniversitenin bu konuya çok önem vermesinden de ayrıca çok mutlu olduk. Amasya’da izleyicinin kapıdan geri döndüğünü gördük; eğer izleyici kapıdan geri döndüyse bu iyiye, olumluya işarettir.  Başarı kaçınılmazdır, üçüncüsünde de inşallah burada oluruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.’’  dedi.

tiyatro3

Oyunları 2 Bin 180 Kişi İzledi

Amasya Üniversitesince, kültürel gelişmeye katkı sağlamak; insanlara, bir toplum ve yaşam bilimi olan tiyatroyu sevdirmek, şehrin kültür sanat hayatını canlı tutabilmek adına iki yıldır Amasya Üniversitesi Tiyatro Günlerinin düzenlendiğini belirten Tiyatro Kulübü Akademik Danışmanı Atilla Özgen; ‘’Bu yılki tiyatro günlerimizde, Amasya’mızda tiyatro kültürünü yerleştirmek adına oyunlarımızda koltuk numarası uygulamasıyla online rezervasyon sistemini uyguladık. Tüm oyunlarımızda salonumuz dolarken ücretsiz olan oyunlarımızı 2 bin 180 kişi izledi. Tiyatro insandır, tiyatro bir iletişim aracıdır. Tiyatronun özünde hoşgörü vardır, kardeşlik vardır, saygı vardır, diyalog vardır. Eğer tiyatro yoksa bunların hepsinden uzak kalırsınız. Tiyatro festivalimize katılan tüm ekiplere, bizlerden desteğini esirgemeyen Rektörümüz başta olmak üzere tüm Amasya Üniversitesi ailesine ve salonu dolduran, tiyatro sanatına değer veren tüm Amasyalılara teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

tiyatro4

Etkinliklerimizle Amasya Halkıyla Bütünleşiyoruz

Konuklarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Orbay ise; ‘’Üniversitemiz akademik yıl içerisinde pek çok bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Özellikle kulüp faaliyetleriyle öğrencilerimiz üniversitemizde sempozyumlar, paneller, konferanslar, konserler, tiyatro oyunları ve sergiler düzenliyor. Öğrenci kulüplerimizin gerçekleştirdiği etkinliklerin Amasya Üniversitesinin tüm birimlerine olabildiğince eşit dağıtılmasını önemsiyoruz. Ayrıca etkinliklerimizle Amasya halkıyla bütünleşmek için bir anahtar görevi görüyor. Bilindiği gibi tüm etkinliklerimizi ‘ilgi duyan herkesin ilgisine’ parolasıyla halkımıza açık gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklere binlerce Amasyalının katılması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Amasya Üniversitesi II. Tiyatro Günlerinin farklı şehirlerden gelen tiyatro gruplarıyla beraber zengin programıyla Amasya’nın tiyatro hayatına taze bir soluk getirdiğini düşünüyoruz. Bu yıl olduğu gibi bundan sonra da seyircimizin arttığı, salonlarımızın çoğaldığı nice festivaller diliyorum.’’ cümlelerini kaydetti.

tiyatro5

Tiyatro Günleri Kapsamında

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Yangın Yerinde Orkideler”, Düşevi Oyuncuları “Anadolu Kadınları”, Sahne Sanat Tiyatrosu “Palto”, Ordu Üniversitesi Tiyatro Kulübü “Yedi Kocalı Hürmüz”, Karma Sahne “Hamlet Kafası”, Ondokuz Mayıs Tiyatro Kulübü “Soframdaki Aç Kurtlar”, Amasya Üniversitesi Tiyatro Kulübü ve Karma Sahne “Buluşmalar” adlı oyunla tiyatro severlerle buluştu.

Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş, Öğr. Gör. Belgi Saygı, Ordu Üniversitesinden Öğr. Gör. Hakan Alkan ve Amasya Üniversitesinden Öğr. Gör. Atilla  Özgen’in katıldığı “Temel Eğitimde Tiyatronun Önemi” konulu birde panel gerçekleştirildi.