Dr. Hikmet Develi Anaokulu Törenle Açıldı

1978 yılından beri üniversitemizin tüm kademelerinde bulunmuş ve bugünkü akademik ve idari kadrolarının şekillenmesinde büyük emeği olan, binlerce öğretmen yetiştirmiş Dr. Mehmet Hikmet Develi'nin aramızdan zamansız ayrılışı tüm sevenlerini derinden üzse de çocukları çok sevdiğini bildiğimiz Hocamızın ismi, artık Dr. Hikmet Develi Anaokulunda yaşayacak.

anaokulu

Dünyanın en tanınmış ve kaliteli anaokulu öğretim modeli olan Montesorri Eğitim Sistemine göre tasarlanan Dr. Hikmet Develi Anaokulunun fiziksel altyapısı üniversitemiz tarafından yapılarak bir protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi. Dr. Hikmet Develi Anaokulunun açılışı ise Valimiz Dr. Osman Varol, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Jandarma Komutanı Selami Akşit, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve M. Hikmet Develi’nin ailesi, mesai arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

anaokulu1

Anaokulu Özgün Mimari Yapısıyla Dikkat Çekiyor

Özgün bir mimari yapısı olan Dr. Hikmet Develi Anaokulu beş sınıf, bir oyun odası ve yedi şubeden oluşuyor. 150 öğrenci kapasiteli anaokulunun dikkat çeken bir özelliği de çok geniş yeşil bir bahçesinin olması. Anaokulu Müdürü Esra Tilkicioğlu;  Dr. Hikmet Develi Anaokulunun rahat, ferah fiziksel yapısıyla ve okuldan dışarıya açılan kapılarıyla kışın bile çocukların bahçeyle temasının sağlanabileceğini söyledi.

anaokulu3

Okul Öncesi Eğitim Tüm Eğitim Hayatını Etkiliyor

Açılış töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş; eğitim sisteminde okul öncesi eğitimin çok önemli bir aşama olduğunu vurgulayarak, OECD ülkelerinde yüzde 80 olan okul öncesi okullaşma oranının ülkemizde yüzde 50 olduğunu kaydetti. Okul öncesi eğitimdeki kalitenin eğitimin tüm kademelerini ve toplumsal yapıyı olumlu etkilediğini dile getiren Güneş, üniversitemiz gibi kurumların desteğiyle okul öncesi eğitim oranını daha yukarılara taşınacağını ifade etti. Amasya’nın okullaşma bakımında Türkiye’de beşinci sırada olduğunu kaydeden Milli Eğitim Müdürü; ‘’Dr. M. Hikmet Develi Anaokulunun Amasya’mız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

anaokulu4

Anaokulumuz Artık Milletimize Mal Olmuştur

Üniversitemizin hem akademik hem de fiziksel anlamda her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay bu büyümeye paralel olarak personel sayımızın da hızla arttığını kaydetti.  Bu sayının bini bulduğunu ifade eden Orbay, anaokulu fikrinin de bu noktada doğduğunu belirtti. Orbay; ‘’Anaokulu yaparken öncelikle personelimizin çocuklarına hizmet edecek bir okul düşündük. Sonrasında ise Okul Öncesi Öğretmenliği ve Çocuk Gelişimi programlarında okuyan öğrencilerimiz için bir uygulama okulu yapmak istedik. Akademik bilgi birikimimizi buralara aktarırken; teorik olarak dersi alan öğrencilerimiz için de sahada eğitim alma imkânı sunmayı amaçladık. Okulumuzun fiziki altyapısını tamamlayarak bir protokolle Milli Eğitime devrettik. Okulumuz Amasya Üniversitesi ailesinin şefkatli kucağında artık milletimize mal olmuş bir okuldur. Buradan vatana millete hayırlı evlatlar yetişmesini temenni ediyoruz. Kırk yılın üzerinde bir hizmeti olan Hikmet Develi Hocamızın ismini de üniversite yönetim kurulu olarak anaokulumuza verilmesini uygun gördük. Hocamızın ruhu şad olsun, okulumuz da Milli Eğitim camiamıza hayırlı olsun.’’ cümlelerini kaydetti.

anaokulu5

Fevkalade Konforlu ve Güzel Bir Okul

Valimiz Dr. Osman Varol ise törende yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

”Üniversitemiz tarafından yaptırılıp Milli Eğitime devredilen bu güzel anaokulunun açılışında bulunmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. Okul, hem alan kullanımı olarak hem de mimari olarak çok güzel bir bina olmuş. Gerçekten örnek olacak bir çalışmadır. Üniversitemiz tarafından kamuya sunulmuş çok güzel bir hizmettir. Üniversite teşkilatının içerisinde görev almış, yine burada kendisini sevdirmiş, çok güzel hizmetlerde bulunmuş hocamızın adının vefa gösterilerek bu okula verilmiş olması da çok önemlidir. Fevkalade konforlu ve güzel bir okul. Bu çerçevede emeği geçen Amasya Üniversitesi Rektörüne ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu güzel anaokulumuzun Üniversite camiamıza ve tüm ilimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”

anaokulu6

Konuşmaların ardından anaokulunu gezen Vali Varol ve beraberindekiler, minik öğrencilerle sohbet edip oyun oynadılar. Program kokteylin ardından son buldu.

Çocuk Sevgisi Olmayan Çocuk Yetiştiremez

Haberimizi Hikmet Hocamızın cümleleriyle bitirelim ‘’Severseniz sevilirsiniz. Ben o çocukları kendi çocuğum gibi sevdim, hiçbirine ayrım yapmadım. Kitapta yazanlar var bunları bilirsiniz ama kitapta yazmayanları yaşayarak öğrenirsiniz. Özveriliyseniz kendi kendinize öğrenirsiniz; ama içinizde çocuk sevgisi yoksa hiçbir şey öğrenemezsiniz. Çocuk sevgisi olmayan çocuk yetiştiremez; İlkeli, prensipli, örnek davranışlı olacaksınız.’’

anaokulu7

Dr. M. Hikmet Develi Röportajı-2014