Doğayı ve Çevreyi Koruyarak Yaşayabiliriz

Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette "İmar Barışı" başta olmak üzere son dönemlerdeki yasal düzenlemeler ve Amasya Üniversitesi yerleşkelerinin mevcut durumları görüşüldü.

çevre

Katılımcı ve çözüm odaklı bir anlayışla doğayı korumaya çalıştıklarını ifade eden Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kaya, “Doğal çevreyi korumak, çevre ile uyumlu yerleşimler oluşturmak üzere planlama, yapım, dönüşüm ve çevre yönetimine ilişkin iş ve işlemlerin düzenleyicisi bir kurumu temsil ediyoruz. Ve işimizi olabildiğince katılımcı ve çözüm odaklı bir anlayışla yapmamız gerekiyor. Bu yıl çıkarılan "İmar Barışı" ile 13 milyon konutun imar ve iskân sorununun çözülmesi hedeflendi. İmar barışının dışında çevre ve şehircilikle ilgili birçok yasal düzenleme gerçekleştirildi. Amasya Üniversitesi ile uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Amasya Üniversitesi il merkezi ve ilçelerinde yerleşkeleri mevcut. Bu yerleşkelerde sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarının öğrenciler üzerinde olumlu etkileri olduğunu gözlemliyoruz. Bizlere ve çevreye gösterdikleri ilgiden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ise, “Doğa dostu olarak bilinen yenilenebilir enerji kaynaklarının ön plana çıkması gerektiğini düşüyoruz. İpekköy, Merzifon ve Yeşilırmak yerleşkelerimizde rüzgâr türbinlerimiz var. Fen Edebiyat Fakültesi çatısında ise 200 kilovat şebeke bağlantılı güneş enerji santrali kurulu. İhtiyaçlarımızın sınırsız kaynakların ise sınırlı olduğunun farkındayız. Bu amaçla öğrencilerimize de olabildiğince çevreye dost olmaları gerektiğini öğretiyoruz. Ancak doğal çevreyi koruyarak çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz.” şeklinde konuştu.