Derlembilim Çalıştayı Gerçekleştirildi

Tübitak 2223-D programı tarafından desteklenen, Amasya Üniversitesi ve Lancaster Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye’nin ilk Derlembilim Çalıştayı (Workshop on Corpus Linguistics) başarıyla tamamlandı.

DERLEMBİLİM

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Bal-Gezegin’in koordinatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda, Lancaster üniversitesi, CASS derlembilim araştırma merkezinden gelen uzmanlar tarafından farklı üniversitelerden katılan araştırmacılara iki gün boyunca hem teori hem de pratiğe dayalı eğitim verildi. Etkinlik kapsamında, katılanlar derlembilimin kısa tarihi, temeli ve güncel çalışmalar hakkında bilgi edindikten sonra, derlem oluşturma, derlem çalışmalarının nasıl yapıldığı, derlemin öğrenciler ve öğretmenler tarafından nasıl kullanılabileceği konularında bilgi edinip, bilgisayar üzerinde birebir program kullanarak uygulama ve alıştırma yapma fırsatı buldular.

DERLEMBİLİM2

Koordinatör Dr. Betül Bal-Gezegin etkinliği destekleyen rektörümüze, TÜBİTAK’a, eğitmenlere, bilimsel kurul üyelerine, katılımcılara ve görev alan çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Program sonunda rektörümüz tarafından bilimsel kurul üyelerine ve CASS eğitmenlerine üniversitemiz tarafından dikilen fidanların koordinatlarının yer aldığı sertifikalar takdim edildi.

Etkinlik programı içerisinde kültürel faaliyet olarak arkeolog eşliğinde Amasya şehir turu düzenlendi.