Daha İyiyi Yakalamak İçin Ortak Çalışıyoruz

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay'ı makamında ziyaret etti. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Amasya Üniversitesi arasında süren iş birlikleri görüşmede masaya yatırıldı.

Daha İyiyi Yakalamak İçin Ortak Çalışıyoruz 01

Uzun bir süredir bölge üniversiteleri arasında güçlü bir iş birliği olduğunu vurgulayan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bölge üniversiteleri ile sürdürdüğümüz iş birlikleri sonucunda kütüphanelerin, sosyal tesislerin, bilimsel alt yapı projelerinin birlikte yürütülmesi ve laboratuvarların ortak kullanılmasının ülkemiz yararına önemli ürünler elde etmemizi sağladığını söyleyebiliriz. Özellikle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknoparkının önemli bazı çalışmalara ön ayak olduğunu da ifade edebiliriz.“ dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “Üniversitemiz bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisinin kurulması için YÖK’e müracaat ettik. Ofisin kurulma çalışmalarında son aşamaya yaklaştığımızı düşünüyoruz. Teknoloji Transfer Ofisinin kurulmasıyla birlikte özellikle girişimcilik, patent, tescil, laboratuvar akreditasyonları çalışmaları ivme kazanırken; Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında bir koordinasyon birimi de oluşturacağız. Amasya’da hali hazırda başarılı bir şekilde yürütülen Kamu-Sanayi-Üniversite İşbirliğine de yasal bir zemin kazandırmış olacağız. Bölge üniversitelerinin geçmiş tecrübelerinin daha iyiyi yakalama noktasında bizlere katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu anlamda Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.