Cinsel Eğitim ve Tacizden Korunma Yöntemleri Öğretilmeli

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde Mahremiyet Eğitimi ve Cinsel İstismar konulu bir konferans ve çalıştaydüzenlendi. Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsünden Dr. Öğretim Üyesi Ayten Düzkantar konuşmacı olarak katıldığı programda çocukların cinsel tacizin hedefleri arasında yer aldığını belirterek çocuklara cinsiyet eğitimi ve tacizden korunma yöntemlerini öğretmek gerektiğini söyledi.

Cinsel Eğitim ve Tacizden Korunma Yöntemleri Öğretilmeli 02

Cinsel Eğitim ve Tacizden Korunma Yöntemleri Öğretilmeli 01

Düzkantar, "Özellikle zihinsel engelli çocuklar, 'nasıl olsa bilemezler' ya da 'nasıl olsa kimseye anlatamaz' düşüncesiyle kötü niyetli insanların hedefi olabilirler. İyi ya da kötü bir şey yapıp yapmadıklarını da bilemezler ve dolayısıyla hedef olarak seçilebilirler. Engelli ya da engelsiz fark etmez, çocuklar ilkokul çağına kadar cinsel gelişim ile ilgili öğrenmesi gerekenleri öğrenmiş, beceri, kural ve davranışları edinmiş olmalılar. Anaokulu, ilkokul ve özel eğitim eğitmenlerinin cinsel gelişim, cinsiyet eğitimi ve tacizden korunma eğitimini mutlaka alması gerekiyor."dedi.

Cinsel Eğitim ve Tacizden Korunma Yöntemleri Öğretilmeli 03

Program sonunda Prof. Dr. Keziban Orbay tarafından, Dr. Düzkantar’a fidan dikme sertifikası takdim edildi.

Cinsel Eğitim ve Tacizden Korunma Yöntemleri Öğretilmeli 04