Birlik ve Beraberliğimiz Daim Olsun

Baharın, bolluk ve bereketin müjdecisi 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay bir kutlama mesajı yayınladı. 21 Mart’ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Dünya Nevruz Bayramı olarak kabul edildiğini vurgulayan Rektör Orbay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Birlik ve Beraberliğimiz Daim Olsun

Orta Asya'dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz; bolluğun, bereketin ve bahar mevsiminin gelişini müjdeler. Nevruz; sevgi, barış ve kardeşlik gibi evrensel değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır. Bugün de bütün farklılıklarımızla, bütün kültürel renklerimizle; bu toprağın, bu vatanın birer evladı olduğumuzu bilerek; başta aziz Türk Milleti olmak üzere tüm insanlığın Nevruz Bayramını kutluyor; Nevruzun bolluk, bereket, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum.

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.