Aşçılık Programı Lezzet Günleri Etkinliği Başladı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Lezzet Günleri etkinliği Osmanlı Saray Mutfağı yemeklerinin sunumuyla başladı. Her akademik yıl personelimizin ve Amasyalı vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşen Lezzet Günleri Sosyal Bilimler MYO Restoranında konuklarını ağırlayacak.

Aşçılık Programı Lezzet Günleri Etkinliği Başladı 03

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Ünsalan; Aşçılık Programını, kamuoyuna ve sektöre tanıtmak amacıyla 'Lezzet Günleri' etkinliğini düzenlediklerini söyledi. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik etkinlikte öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlık yaptıklarını ifade eden Ünsalan, etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti.

Aşçılık Programı Lezzet Günleri Etkinliği Başladı 01

Osmanlı Saray Mutfağı ürünlerinin sunulduğu program katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay menüyü çok beğendiğini ifade ederek yemekler hakkında öğrencilerimizden bilgi aldı. Amasya’nın bir turizm kültür kenti olduğunu ifade eden Orbay; Sosyal Bilimler MYO bünyesinde bulunan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve Aşçılık Programının bu noktada çok önemli olduğunu kaydetti. Turizm sektöründe kalite arayışının yadsınamaz olduğunu belirten Orbay, kalitenin ise eğitimle sağlanabileceğini belirtti.

Aşçılık Programı Lezzet Günleri Etkinliği Başladı 04

Aşçılık Programı öğrencilerimizin büyük bir titizlikle hazırladıkları ve satın almadan, sunumuna kadar her aşamasında yer aldıkları Lezzet Günlerinde Anadolu mutfağının yanı sıra dünya mutfağından örnekler de konukların beğenisine sunuluyor. Lezzet günleri programı salı ve perşembe günleri saat 12.00’de başlayıp 13.00’te sona eriyor.

Perşembe günü etkinliğinde ise Orta Karadeniz Mutfağından ‘Toyga Çorbası, Bakla Dolması, Keşkek, Bafra Pidesi, Turşu Kavurması, Bat, Kıvratma’ ve çay ikramı olacak.

Randevu alarak katılabileceğiniz programla ilgili bilgi almak için 0358 252 6200/1200

Aşçılık Programı Lezzet Günleri Etkinliği Başladı 02

Sosyal Bilimler MYO Kafeteryası Hizmete Açıldı

Lezzet Günleri programının da gerçekleştiği Sosyal Bilimler MYO kafeteryası, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü uygulama laboratuvarı olarak akademik ve idari personelimizin hizmetine açıldı. Hafta içi 8-17 arası hizmete açık olan kafeteryada çay, kahve; tost ve tatlı çeşitlerinin yanı sıra birçok ürünün servis edilebileceği bildirildi. Ayrıca kafeteryada  çorba servisi de yer alacak.

kafeterya 3

kafeterya 2