AB Projesi Kapsamında Ulusötesi Toplantı

Üniversitemiz tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ KA202 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık Projesi olarak 2017 yılında kabul edilen “Havayolu Yönetiminde Glottik Ve Ekstraglottik  Alternatif Hava Yolu Yöntemlerinin Kullanımı” ismli projenin ilk ulusötesi  toplantısı Nyíregyháza/ Macaristan  Debrecen Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

AB Projesi Kapsamında Ulusötesi Toplantı 01

Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telhat Özdoğan, Doç. Dr. Arif Ayar, Öğr. Gör. Aslı Aydoğan ve Arslan Say, Amasya İl Sağlık Müdürlüğünden Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Özgür Dalkıran, Üniversitemiz Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Şahin, İl sağlık Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Neslihan Dalkıran, Romanya Craiova Üniversitesi ve Macaristan Debrecen Üniversitesinde proje çalışma grubunda yer alan akademik personel katıldı.

AB Projesi Kapsamında Ulusötesi Toplantı 02

Programda, havayolu yönetiminde kullanılan alternatif yöntemler hakkında en güncel ve en yenilikçi bilgilerin açığa çıkarılması amacıyla çalışmalar yapıldı.  Debrecen Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Imre Semsei ve Dekan Yardımcısı Dr. Attila Sarvary tarafından üniversite ve fakültenin tanıtımı, paramedik eğitimi ve paramedik ders müfredatı hakkında katılımcılara sunum yapıldı. Macaristan sağlık sistemi ve acil sağlık hizmetlerinin durumu hakkında bilgilendirmeler yapılarak, hastane acil servisi ve ambulans birimlerinin ziyareti gerçekleştirildi. Macaristan hastane acil servisleri ve ambulans hizmetlerinin sunumu sırasında havayolu yönetiminde kullanılan yöntem ve ekipmanların yerinde gözlemi yapıldı.

AB Projesi Kapsamında Ulusötesi Toplantı 04

AB Projesi Kapsamında Ulusötesi Toplantı 03