AB Destekli Projede Sona Gelindi

Üniversitemizin Avrupa Birliği tarafından desteklenen, “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi(ISEDP) Hibe Programı’’ çerçevesinde hazırlanan “İstihdam İçin Engelsiz Eğitim Merkezi” projesinde sona gelindi. Teknoloji Fakültesi konferans salonunda yapılan kapanış toplantısına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kemal Polat, Amasya Sakatlar Derneği Başkanı Emine Hiciv, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ünal Kurt, proje ekibi ve ortakları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Koordinatör Ünal Kurt; Türkiye genelindeki yaklaşık 2 bin 200 başvuru arasından seçilerek 145 başarılı proje arasına girmiş olan 'İstihdam İçin Engelsiz Eğitim Merkezi’ projesi hakkında bilgi verdi.

Projeyle engellilerin sosyal yaşam alanlarından daha kolay ve eşit olarak yararlanmalarına katkı sağlamak için çaba harcadıklarımızı ifade eden Kurt, ‘’Proje kapsamında Hazır Giyimde Kalite Kontrol, Takı Tasarım ve PLC (Programable Logical Control) kursları düzenlendi. Bunlara ek olarak İş Sağlığı ve Güvenliği ile İşaret Dili eğitimleri de verildi. Proje süresince yedi adet seminer, bir yurt dışı, üç yurt içi teknik gezi, çeşitli sosyal ve sportif faaliyetler düzenlendi. Proje 1 Kasım 2016-31 Ekim 2017 tarihleri arasında uygulanmış olup faaliyetlerle ilgili duyurular basın ve medya aracılığıyla duyuruldu.  Proje ile TSD Amasya Şubesine ait olan eğitim ve üretim laboratuvarına teknik donanımlar alınarak merkez daha modern hale getirildi. Bu süreçte bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz.”  dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şube Başkanı Emine Hiciv ise; “Türkiye Sakatlar Derneğinin çalışmalarındaki öncelikli hedefi engelli istihdamının arttırılması ve engellileri sadece tüketici olmaktan çıkartarak kendi giderlerini kendi geliriyle sağlayarak özgüvenini kazanmış bireyler olarak hayata devam etmelerini sağlamaktır. Bu projenin yapılmasında bizlerden emeğini esirgemeyen Amasya Üniversitesi ailesine ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”  ifadelerini kullandı.

proje123

Kapanış toplantısı kokteylin ardından son buldu.