8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay mesajında, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü,  Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış ve kadınların sağlık, istihdam, eğitim, çalışma şartları, cinsiyet ayrımcılığı, şiddete maruz kalma gibi konularda karşı karşıya oldukları problemlerin çözümüne yönelik toplumsal farkındalığın arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla kutlanan uluslararası bir gündür. Aile birliğimizin temel taşı olan kadınlarımızı özgür, eşit hak ve imkânlara kavuşturmada en önemli sorumluluk sahibi olan hiç şüphesiz üniversitelerimizdir. Üniversiteler olarak sivil toplum kuruluşlarımız ve konunun diğer tüm paydaşları ile birlikte kadınlarımızın mevcut sorunlarını giderilmesi noktasında daha ivedilikle çalışmak zorundayız. Bu vesileyle, ülkem ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, özgür ve eşit bir yaşam dilerim.”  dedi.

çiçek2