29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kutlama Mesajı

K29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı.

Cumhuriyetin ilan edilişinin 95. yıl dönümünü gururla kutladıklarını ifade eden Orbay mesajında şu cümleleri kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, milletimizin büyük fedakârlıkları ve destansı kahramanlıkları sayesinde 29 Ekim 1923 tarihinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı ile sonuçlanmıştır. Cumhuriyetimizin ilanının 95'inci yıl dönümünü gururla kutlarken; geleceğimizin teminatı gençlerimize hukuk ve insan hakları gibi temel değerlerle kurulan Cumhuriyetimizi tekrar tekrar anlatmalıyız.

95’inci yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor, bu vesileyle öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve tüm Amasyalıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."