26 Yıl Sonra Gelen Mezuniyet Coşkusu

Eğitim Fakültemizin 1992 mezunları tam 26 yıl sonra mezuniyet törenlerini kutladılar. 1992 yılında eğitim yüksekokullarının fakültelere dönüştürülmesi üzerine kendi istekleriyle dört yıllık sınıf öğretmenliği lisans programına devam edip mezun olmalarına rağmen kep atma sevinci yaşayamayan 21 öğrenciden 10’u için aradan geçen 26 yıl sonra kep atma töreni düzenlendi.

26 Yıl Sonra Gelen Mezuniyet Coşkusu 01

Üniversitemiz Mezunlar Koordinatörlüğünün girişimleriyle gerçekleşen törene katılan mezunlarımız yıllar sonra mezuniyet tören kıyafetlerini giyerek kep fırlattılar. Mezunlarımızın sevincine Rektörümüz, Eğitim Fakültesi Dekanımız ve hocalarımız da eşlik etti.

Sivas, Samsun, Aydın, Ordu, Balıkesir, Gümüşhane gibi yurdun dört bir köşesinde çalışan mezunlarımız mezuniyet töreni sürprizi karşısında çok şaşırdıklarını dile getirerek içlerinde uhde kalan törenin 26 yıl sonra gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

26 Yıl Sonra Gelen Mezuniyet Coşkusu 02

Törene katılan mezunlarımızdan şu anda Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalında öğretim elemanı olarak görev yapan Dr. Kazım Biber ve eşi yine 92 mezunu olan Balıkesir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak çalışan Asiye Biber birlikte katıldılar.

Biz Amasya Üniversitesi Ruhu İle Yetiştik

Eğitim Yüksekokuluna 1988 girişli olduğunu söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Kazım Biber ‘’1988 yılında 214 kişi sınavı kazanıp yüksekokula başlamıştık. 1990 yılında mezun verdik. Aslında bizler de mezun olacaktık ama 1990 yılında YÖK’ün kararıyla yüksekokul eğitim fakültesine dönüştü ve isteğe bağlı olarak da devam hakkı tanındı. Sadece not ortalaması baz alındı. Bu şartlarda devam eden 21 arkadaş oldu. Bu 21 arkadaş iki yıllık ön lisans eğitiminin üzerine iki yıl yan alan alarak lisans eğitimimizi 1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesinde tamamladık. Böylece Eğitim Fakültesinin lisans eğitimi bağlamında ilk dört yıllık mezunları biz olduk. İki yıl daha okuyarak müzik ve resim alanında yan dal yapma imkânı bularak bu dallarda uzmanlaştık. Pedagojik formasyon anlamında iki yıl daha mevcut eğitimimizin üzerine koyduk. Eminim ki o arkadaşlar o dönemde yetişen en ideal en donanımlı öğretmenler oldular. Meslek hayatımda da lisansı tamamlamanın çok artısını gördüm, akademik kariyer yaparak öğretim elemanı oldum. Şu anda akademisyenim; öğretmen yetiştiriyorum, akademinin içinde aynı havayı solumak çok keyifli. Dört yıla devam etmeseydim bu kapılar belki de bana açılmayacaktı. Ayrıca eşimle üniversite yıllarında tanışarak evlenip bir yuva kurduk. Amasya’nın Amasya Üniversitesinin bizlere çok katkısı oldu.’’ dedi.

26 Yıl Sonra Gelen Mezuniyet Coşkusu 03

Yirmi altı yıl sonra yapılan törenin kendilerine gösterilen bir vefa örneği olduğunu söyleyen Dr. Biber; ‘’Yıllar sonra arkadaşlarla tekrar buluşmak çok güzel bir duygu. Gerçi biz öyle bir Amasya Eğitim Fakültesi ruhu ile yetiştik ki hiç birbirimizden kopmadık. Fakat tekrar bir arada olmak tekrar o duyguları yaşamak çok keyif verici.  Bu olanağı verdiği için önce Rektör Hocamıza, Dekanımıza, organizasyonda emeği olan Nusret Hocamıza, Fikret hocamıza çok teşekkür ediyoruz.’’ cümleleriyle duygularını ifade etti.

26 Yıl Sonra Gelen Mezuniyet Coşkusu 04

Rektörümüzün ‘’Biz genç mezunlarımıza ‘önce iş sonra eş diyoruz’ ama sizler aşı da eşi de bulmuşsunuz.’’ sözleri salondakileri güldürdü. Amasya Üniversitesinin öğrencisiyle, personeliyle, mezunuyla kocaman bir aile olduğunu ifade eden Rektörümüz mezunlarımızı tebrik ederek hayatlarında başarılar diledi.

Mezuniyet töreni programı Mezunlar Korosu konseriyle devam etti.