Amasya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen “2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında; Eğitim Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu TURUNCU BAYRAK, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ayrıca YEŞİL BAYRAK ödülüne layık görüldü.2021-2023 yılları arasında toplamda 12 bayrak ödülü elde eden Amasya Üniversitesi’nin yerleşkelerinde, engelli öğrencilere %75 oranında erişebilirlik sağlanmış oldu.
Ödül ve bayrakların ilgili birimlere teslim edildiği programa, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya, KOSGEB Müdürü Bayram Ali Kukuş, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Çekin, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu ile akademik ve idari personel katıldı.
Programda; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi İle Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kurt, Prof. Dr. Mehmet Kızılkaya ödül ve bayrakları Konuyla ilgili açıklama yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Yükseköğretim kurumları engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla eğitim sürecinde yaşanan engelleri ortadan kaldırmak için çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda üniversitelerde engelsiz bir ortam oluşturulmasını teşvik etmek üzere YÖK tarafından, 2018’den bu yana, Engelsiz Üniversite Ödülleri verilmektedir. Engelsiz Üniversite Ödüllerinde ilk ödülümüz 2021 yılında, Taşova Yüksel Akın MYO Turuncu Bayrak Ödülü ile alındı. Üniversitemiz 2022 yılında; Rektörlük Binası, Fen Edebiyat Fakültesi, Hüsameddin Yasar Kütüphanesi, İlahiyat Fakültesi, Merzifon İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Merzifon MYO, Yabancı Diller Yüksekokulu TURUNCU BAYRAK, ayrıca İlahiyat Fakültesi YEŞİL BAYRAK ödülü almaya hak kazandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından açıklanan 2023 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerine ise, 97 farklı üniversiteden toplam 1091 başvuru yapıldı. Üniversitemiz 2023 Engelsiz Üniversite Ödüllerinde; Eğitim Fakültesi ve Teknik Bilimler MYO TURUNCU BAYRAK, Teknik Bilimler MYO ayrıca YEŞİL BAYRAK ödülüne layık görüldü.2021 yılından bugüne devam eden üç yıllık süreçte toplamda 12 birimimiz ödül almış oldu. Yerleşkelerimizde engelli öğrencilere %75 oranında erişebilirlik sağlanmış oldu. Engelli öğrencilerimize %100 oranında erişebilir eğitim öğretim hizmeti sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Engelsiz üniversite ödüllerinin alınmasına katkı sağlayan Amasya Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birim Komisyonu üyelerine ve üniversitelerimizdeki görevli tüm akademik ve idari personele teşekkür ediyorum.” dedi.
Not: Üniversitelerde engelsiz bir ekosistem oluşturulmasını teşvik etmek üzere 2018’den bu yana YÖK tarafından verilmekte olan Engelsiz Üniversite Ödülleri, Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Engelsiz Program Nişanları olmak üzere iki alanda verilmekte olup, Engelsiz Üniversite Bayraklarının “mekanda erişilebilirlik (turuncu bayrak)”, “eğitimde erişilebilirlik (yeşil bayrak)” ve “sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik (mavi bayrak)” olmak üzere üç kategoride, programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ise “Engelsiz Program Nişanı” verilmektedir.
Amasya Üniversitesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü