Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği olarak bilinen TEKNOFEST yarışmalarına katılan Amasya Üniversitesi LLMCİNİ takımı, TEKNOFEST E-Ticaret Hackathonu'nda finale yükseldi.
Amasya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan LLMCİNİ takımı, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen E-Ticaret Hackathonu'nda önemli bir başarı elde ederek finalist olmayı başardı. 138 takım arasında yer alan LLMCİNİ, yarışmanın son aşamasında ilk 16 takım arasına girerek final aşamasına ismini yazdırdı.
LLMCİNİ takımı elde ettiği bu başarıdan dolayı kutlayan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “LLMCİNİ takımı elde ettiği bu başarı ile hem Amasya Üniversitesini hem de şehrimizi finallerde Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği olan TEKNOFEST’te temsil etmeye hak kazandı. Gençlerimiz, dijital dünyanın dinamiklerini anlayarak geleceğin teknoloji liderleri haline gelmeyi hedeflemeliler.Ülkemizin bilim ve teknolojisine katkı sağlayan gençlerimizi ve onlara rehberlik eden akademisyenlerimizi kutluyorum. Üniversite olarak her zaman gençlerimizin yanında olacağız ve onları desteklemeye devam edeceğiz. " dedi.
TEKNOFEST, Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği olarak biliniyor ve her yıl binlerce genç inovasyon ve teknoloji alanında projelerini sergileme fırsatı buluyor. Bu kapsamda düzenlenen E-Ticaret Hackathonu ise, özellikle dijitalleşme ve e-ticaret alanında yeni fikirler geliştirmeyi amaçlayan bir yarışma olarak öne çıkıyor. Trendyol’un yürütücülüğünde gerçekleştirilen hackathon, fikir geliştirme ve uygulama yarışması olarak düzenleniyor ve katılımcıların pratik çözümler üretmesini teşvik ediyor.
E-Ticaret Hackathonu’nun hedefleri arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Trendyol iş birliğiyle yürütülen "Yarının Köyleri Projesi"nin amaçlarına paralel olarak tasarlanan bu proje, kırsal alanlardaki dijitalleşme eşitsizliklerini azaltmak ve toplumsal cinsiyete duyarlı bir dijital dönüşüm gerçekleştirmek amacıyla oluşturuldu. Yarışmada bu hedefler doğrultusunda, katılımcılardan e-ticaret platformlarının kırsal kesimlerde kullanımını artırmaya yönelik yaratıcı çözümler geliştirmeleri bekleniyor. Yarının Köyleri Projesi ile kırsal bölgelerde dijital merkezlerin kurulması, e-ticaretin bu bölgelerde yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir dijital ekosistemler oluşturulması amaçlanıyor.
LLMCİNİ takımı, üretken yapay zeka (GenAI) alanında geliştirdikleri projelerle öne çıkarak jüri tarafından büyük beğeni topladı. Yarışma, lise öğrencilerinden üniversite mezunlarına kadar geniş bir katılımcı kitlesine hitap eden bu uluslararası yarışma inovatif fikirler geliştirme fırsatı sunuyor.
Amasya Üniversitesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü