100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi

Türkiye'nin 2023 yılı için ekonomideki ve bilimdeki hedefleri kapsamında, yükseköğretim odaklı stratejilerin başında, nitelikli insan kaynağının nicel ve nitel kapsamda geliştirilmesi gelmektedir.

100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi 1

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) aracılığıyla, devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek için “100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” başlatıldı.

100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi 2

Bu program kapsamında ülkemizin öncelikli alanlarına yönelik 100 alanda 2000 doktoralı insan kaynağı yetiştirilecektir. Bu insan kaynaklarının istihdamı ise sadece akademiye yönelik olmayıp, özellikle kamunun ve özel sektörün de gelişimi odaklı süreçlerine de ciddi yararlar sağlayacaktır.

100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi 3

Üniversitemizin “Enerji Depolama ve Enerji Malzemeleri” alanında YÖK’e yaptığı doktora bursu başvurusu da bu alanda destek almaya yetkin görüldü.

100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi 4

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayın