10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

Basın emekçilerinin mesleğe dair özlük haklarının, çalışma şartlarının her geçen gün daha da iyiye gitmesini temenni ettiklerini dile getiren Orbay; mesajında şu cümleleri kaydetti.

“Ülkelerin kalkınmasında, gelişmesinde, demokratik hayatın oluşmasında basının çok büyük önemleri vardır. Basın, demokratik hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Bilişim çağındayız. İletişim araçlarının çeşitliliği ve yaygınlığı hepimizin bilgiye, habere ulaşmamızı kolaylaştırdı. Bilgiye ulaşmamızın kolaylaşması basın çalışanlarının sorumluluklarını daha da arttırmıştır. Çünkü onlar halkın sesi, gözü ve kulağıdır. Doğru bilgiyi doğru haberi kamuoyuna ulaştıracak tek kaynak neredeyse basın mensubu arkadaşlarımızdır. Amasya yerel ve ulusal basını da üniversitemizin yapmış olduğu sosyal, bilimsel, kültürel etkinlikleri ya da fiziksel gerçekleşmeleri kamuoyuyla paylaşma noktasında bizlere her zaman destek oldular. Büyük bir özveriyle mesleklerini yerine getirme çabasında olan değerli basın mensuplarımızım 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı (1)