Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi Açıldı

Üniversitemiz Sosyal bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı iş birliğiyle Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi açıldı. Sosyal bilimler Meslek Yüksekokulu içerisinde yer alan merkezin açılışının ardından bir de iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi Açıldı 01

Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Yıldırım, personel ve öğrencilerimiz ile Sanayi ve Ticaret Odası yönetim kurulundan temsilciler katıldılar.

Ara Eleman Değil Aranan Eleman Yetiştiriyoruz

Açılış töreninde bir konuşma yapan Rektörümüz Orbay; üniversitelerin bulundukları şehirlerde gelişimin, değişimin, dönüşümün temel katalizörü olduğunu ifade ederek; bu noktada sivil toplum örgütlerinin her zaman desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi Açıldı 02

Orbay; “Sanayi ve ticaret sektöründe dış ticaret, pazarlama, lojistik, reklamcılık, makine, otomotiv gibi alanlar var ve bulanlarda çalışacak nitelikli insan gücüne ihtiyaç var. Biz yüksekokullarımızda bu eğitimleri veriyoruz ve köklü tecrübelere sahip yüksekokullarımızda nitelikli insan gücünü yetiştiriyoruz. Ama sahanın, reel sektörün ihtiyacı olan iş gücünü Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf ve Kefalet Odası gibi kurumlarla yaptığımız toplantılarda daha çok ete kemiğe büründürüyoruz. İş birliğinin hem bizi hem de odalarımızı geliştirdiğine zaman içinde fazlasıyla tanık olduk. Bu iş birliğini daha ileri noktalara taşımak için Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi oluşturduk." dedi.

Merkezin öğrencinin ve sektör temsilcilerinin buluşma noktası olarak açıldığını kaydeden Orbay; meslek yüksekokullarının ‘ara insan gücü’ yetiştirmediğini ‘aranan insan gücü’ yetiştirdiğine dikkat çekti.

Merkezden tüm yüksekokullarımızın yararlanabileceğini, burada yapılan toplantılarla öğrencilerin staj verimliliğini artırılabileceği, kariyer günlerinin planlanacağı, akademisyenlerimizce verile hizmet içi eğitimlerin ivme kazanacağı çalışmaların yapılacağını kaydeden Orbay; üniversitemizin birçok etkinliğini somut olarak destekleyen Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İş Birliğini Önemsiyoruz

Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Kırlangıç ise yaptığı konuşmada oda olarak üniversite-sektör iş birliğini önemsediklerini kaydederek bu bağlamda üniversitemizle birlikte birçok projeye ortak imza attıklarını kaydetti.

İş dünyasının en büyük sıkıntılarından birinin kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu kaydeden Kırlangıç; Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi bünyesinde yapılacak çalışmalarla iş dünyasının önünü açacak çalışmalara zemin hazırlanacağını söyledi.

Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi Açıldı 03

Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezinin açılışının ardında protokol törenine geçildi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Yıldırım; bilginin sektörle paylaşılması amacıyla protokolün imzalandığını kaydetti.

Yıldırım; "Üç yıl sürecek protokolle hali hazırda işletmede çalışan iş görenlerin sektörün ihtiyaç duyduğu alan yeterliliklerine sahip sorumlu, nitelikli eleman gücü haline getirilebilmesi için eğitimler verilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerin işyerlerinde staj yapmaları sağlanılarak hem öğrencilerin uygulama eğitimlerinin gerçekleştirilmesi hem de istihdam edilebilmelerinin sağlanması da protokolümüzün hedefidir." dedi.

Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi Açıldı 04

Program Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Restoranında Aşçılık Programı öğrencilerimizce hazırlanan mini kokteyle devam etti.

Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi Açıldı 06

Program sonunda Rektörümüz Orbay, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kırlangıç; yapımı tamamlanan İlahiyat Fakültesi Külliyesini ziyaret ederek Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir’den fakültenin son durumu hakkında bilgi aldılar.

Üniversite-Sektör İş Birliği Merkezi Açıldı 05 (1)