Üniversite Gençliği, Eğitimi ve Kimlik Arayışı Konferans Gerçekleştirildi

2 (9)

Üniversitemiz Genç Düşünce Kulübü organizasyonuyla Kongre ve Kültür Merkezi-Milli Hakimiyet Yerleşkesinde, Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Sağlam tarafından "Üniversite Gençliği, Eğitimi ve Kimlik Arayışı" konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü, Eğitim-Bir-Sen Başkanı Kerem Camcı, Amasya Afad Şube Müdürü İsmail Ayan ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. İsmail Sağlam konuşmasında; “Üniversite gençliğinin nasıl kimlik aradığını belirtti. Bununla beraber Türkiye’nin 2018-2019 öğrenim düzeyine göre öğrenci sayısını ve Amasya Üniversitesi’nin 2019 yılı öğrenci sayısının önemine değinen Sağlam; gençlik üzerine yapılan bazı bilimsel çalışmalardan bahsederek tüm gençlerin Sosyal-Kültürel faaliyetlere katılması gerektiğini” söyledi.

Konferansın sonunda, Prof. Dr. İsmail Sağlam’a Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Kürkçü tarafından, ‘ağaç dikim’ sertifikası takdim edildi.